BlogHandig

5 Etalage tips voor meer verkoop

0

Het maken van een etalage is eigenlijk net als het maken van content voor het web, weet je wel. Als je zo'n standaard blog post in elkaar flanst vol met afgezaagde uitdrukkingen, dan gaat dat echt niet aanslaan bij je publiek. Net zoals dat een etalagepop in een doorsnee seizoensoutfit niemand gaat overtuigen om in jouw winkel te gaan shoppen.

Oké, dus je moet eruit springen, opvallen tussen de massa. Maar hoe doe je dat dan het beste?

Een sterke manier om je merk te laten opvallen, is door verhalen te vertellen. Nu, ik weet dat "verhalen vertellen" klinkt als zo'n oude reclameterm, maar geloof me, het is een tijdloze vaardigheid. Neurowetenschap bewijst gewoon dat het de beste manier is om de aandacht van mensen vast te houden, informatie in hun brein te planten en persoonlijke banden te smeden. We zijn gewoon bedraad om compleet gefocust te zijn als er een goed verhaal wordt verteld – dat gaat nooit veranderen.

Dus, we hebben besloten om eens te kijken naar die etalages die gewoon de meest meeslepende verhalen in de detailhandel vertellen. En weet je wat, we gaan je ook vertellen hoe je dat zelf kan doen met jouw etalage. Door storytelling te gebruiken, trek je mensen in een verhaal en roep je warme gevoelens op die ze associëren met jouw merk. En dat betekent niet alleen dat ze je winkel bezoeken, maar ook dat ze je spullen kopen.

5 Etalage tips voor meer verkoop

Hieronder bespreken we 5 etalage tips voor meer verkoop:

Wees lekker origineel in je etalage

Het belang van originaliteit in de detailhandel kan niet genoeg benadrukt worden. Temidden van de constante strijd om aandacht in een wereld waar elk merk schreeuwt om gezien te worden, is het essentieel om op te vallen door echt origineel te zijn.

Hoewel het verleidelijk is om tijdens de feestdagen in te haken op de nieuwste marketinghype die je concurrenten omarmen, is het juist dan van cruciaal belang om deze verleiding te weerstaan.

Clichés zijn de dooddoeners die je moet vermijden. Ze doen afbreuk aan de creativiteit van je etalage en hebben niet het vermogen om het emotionele brein van je publiek te activeren.

Het is van belang om een onverwachte benadering te kiezen die de nieuwsgierigheid prikkelt en een blijvende indruk achterlaat. Denk aan creatieve visual merchandising die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook een verhaal vertelt dat je doelgroep raakt.

Durf anders te zijn en je zult merken dat originaliteit de sleutel is tot het vastleggen van de aandacht en het creëren van een blijvende impact op je publiek.

Begrijp je doelgroep goed

Het begrijpen van je doelgroep is van onschatbare waarde voor een succesvolle etalage. Zelfs als je etalage een verhaal vertelt dat zo levendig is als een Netflix-serie, zal het niet resoneren als je publiek zich er niet in kan vinden. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je etalage herkenbaar en relevant is voor het leven van je doelgroep. Echter, voorzichtigheid is geboden, je wilt niet zo specifiek zijn dat je potentiële klanten afschrikt. Het vinden van de juiste balans tussen herkenbaarheid en brede aantrekkingskracht is essentieel.

 •         Wees relatable: Zorg ervoor dat je etalage aansluit op de ervaringen en levensstijl van je doelgroep
 •         Vermijd te veel specificiteit: Voorkom dat je te niche wordt en potentiële klanten uitsluit
 •         Brede aantrekkingskracht: Streef naar een etalage die niet alleen herkenbaar is, maar ook een breder publiek aanspreekt

Verkoop een betere lifestyle, niet alleen een beter product

De meeste mensen willen graag boven hun huidige leven uitstijgen, dat is waarom iedereen van superhelden houdt.

Spiderman en Wonder Woman zijn overdag ook gewoon normale mensen. Echter zodra de nacht valt of het noodlot toeslaat, transformeren ze in iets veel groters – een krachtig wezen dat de slechtste criminelen kan verslaan. Hun stad beschermen en het leven van hun medeburgers redden is dan hun doel.

Als je wilt dat jouw klanten dezelfde emoties voelen als die Batman vibe, denk dan eens na over de ideale lifestyle die jouw klanten willen. Gebruik je etalage om ze te overtuigen dat jouw spullen ze helpen om dat te bereiken.

Creëer een huiselijke sfeer in je etalage

Wil je jouw etalage écht laten opvallen? Hier komt een slimme tip: creëer gewoon een gezellige sfeer alsof je in iemands huis stapt. Hier is hoe je die huiselijke touch toevoegt en tegelijkertijd mensen verleidt om binnen te stappen:

 •         Zet het realistisch neer
  Gooi die kussens, kaarsen en dekens niet zomaar neer. Denk na over hoe mensen deze spullen echt in hun eigen huis kunnen gebruiken. Maak een gezellig hoekje dat inspireert.
 •         Wissel met de seizoenen
  Hou het fris door je etalage aan te passen aan de tijd van het jaar. Warme dekens voor de winter, frisse bloemen voor de lente.
 •         Maak het interactief
  Zet een comfy stoel neer waar mensen in kunnen ploffen. Zo ervaren ze niet alleen visueel, maar ook praktisch wat jouw spullen te bieden hebben.

Dus, als je die huiselijke sfeer toevoegt, voelen mensen zich sneller thuis. En dat betekent maar één ding: meer verkopen in de pocket. Easy peasy!

Tip: Je kunt hier woonaccessoires kopen

Zorg ervoor dat het belangrijkste punt op ooghoogte is

Om de aandacht van voorbijgangers te grijpen, is het van essentieel belang om het voornaamste punt van je etalage op ooghoogte te plaatsen. Op die manier trek je mensen fysiek de etalage in en betrek je ze bij wat je te bieden hebt.

Het meest visueel aantrekkelijke element, vaak het kenmerkende aspect van het product dat je wilt benadrukken, moet zich op een niveau bevinden waar mensen direct naar kijken. Door slim gebruik te maken van hoogte creëer je niet alleen visuele impact, maar stimuleer je ook de verbeelding van mensen. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en interesse in je etalage en uiteindelijk tot een verhoogde kans op conversie en aankopen.

Hierop moet je letten voor een perfecte afwerking van je renovatieproject

Previous article

Van rommel naar rendement: opbergtrucs voor een winstgevende winkelomgeving

Next article

You may also like

More in Blog