BlogHandig

Dit zijn belangrijke verzekeringen voor ondernemers

0
Dit zijn belangrijke verzekeringen voor ondernemers

Over het algemeen kun je als ondernemer werken aan dingen die je interesseren. Dat is voor veel mensen dan ook de reden om de stap te maken om loondienst in te ruilen voor het ondernemerschap. Tegelijkertijd zijn er veel dingen die je als ondernemer moet doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Denk bijvoorbeeld aan het doen van de administratie of het afsluiten van verzekeringen. Dat laatste is waar we je in dit artikel bij gaan helpen. We vertellen je meer over drie zakelijke verzekeringen die belangrijk zijn voor ondernemers. Handige informatie, dus lees snel verder!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De eerste verzekering waar we het over willen hebben, is misschien wel een van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers. Als je voor jezelf werkt, dan hoef je namelijk niet te rekenen op een uitkering van de overheid. Kun je dus een langere tijd niet werken, bijvoorbeeld omdat je langdurig ziek bent, dan kun je zonder inkomsten komen te zitten.

Dat is waar de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) om de hoek komt kijken. Hiermee krijg je bij arbeidsongeschiktheid een uitkering van je verzekeraar. De hoogte van deze uitkering kun je zelf kiezen bij het afsluiten van je polis. Zo weet je zeker dat je altijd rekeningen kunt blijven betalen.

Voorraadverzekering

De tweede polis die we willen toelichten, is er eentje die je voor je bedrijf afsluit. Zoals je vast wel weet, is de voorraad een van de belangrijkste bezittingen van je bedrijf. Ga maar na: zonder voorraad om te verkopen, kun je moeilijk geld verdienen. Schade aan je voorraad is dan ook iets wat je ten alle tijd wilt voorkomen. Als je voorraad (deels) onverkoopbaar raakt, dan drogen de inkomsten snel op.

Met een voorraadverzekering, ook wel de goederenverzekering genaamd, hoef je je hierover minder zorgen te maken. Raakt je voorraad bijvoorbeeld beschadigd door brand of water, dan kun je een vergoeding krijgen van je verzekeraar. Hiermee kun je snel weer nieuwe voorraad aanschaffen, waardoor er weer omzet gedraaid kan worden.

Opstalverzekering

We sluiten dit artikel af met een kleine toelichting van de zakelijke opstalverzekering. Verzekeraars noemen deze polis ook wel de gebouwenverzekering. Raakt je bedrijfspand beschadigd door bijvoorbeeld inbraak of bliksem, dan kun je een beroep doen op deze polis. Je verzekeraar zal namelijk snel een vervangend pand zoeken waar jullie de werkzaamheden kunnen hervatten. Lukt dat niet of niet snel genoeg, dan betaalt je verzekeraar je een bepaalde huur voor je oude pand. Op die manier blijft er geld binnenkomen en kunnen de rekeningen nog steeds gewoon betaald worden.

24-uurs diamantuitdaging: van start tot schittering

Previous article

Dit is hoe je als ondernemer ervoor kunt zorgen dat jouw leveringsproces indruk maakt!

Next article

You may also like

More in Blog