Blog

Grote ruimtes in huis? Zo maak je ze knusser!

0
brown couch beside clear glass panel door

Heb jij een huis met grote ruimtes en wil je ze graag wat knusser maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog geef ik je als interieurarchitect en professioneel blogschrijver een aantal toptips om die grote ruimtes om te toveren tot gezellige, sfeervolle plekken. Dus lees snel verder en ontdek hoe je dit voor elkaar krijgt!

Ga voor grote meubels

Als je een grote ruimte hebt, is het slim om ook voor grotere meubels te kiezen. Een ruime bank, zoals een mega U bank van UrbanSofa, en een grote eettafel zijn perfect om de ruimte wat kleiner te laten lijken. Hierdoor creëer je een knus gevoel en voorkom je dat je meubels verloren lijken in de ruimte. Durf dus te kiezen voor groot!

Blikvangers toevoegen

Blikvangers zijn superbelangrijk in grote ruimtes. Denk hierbij aan een opvallend kunstwerk, een grote plant of een mooi vloerkleed. Door blikvangers toe te voegen, zorg je ervoor dat de aandacht wordt getrokken naar bepaalde delen van de ruimte en wordt de grootte wat minder overheersend. Kies dus iets waar jij helemaal weg van bent en maak er een eyecatcher van!

Speel met kleur

Kleur kan een grote impact hebben op hoe ruimtes aanvoelen. Om een grote ruimte knusser te maken, kun je kiezen voor warme kleuren en rijke texturen. Verf bijvoorbeeld een muur in een warme kleur of kies voor opvallend behang. Ook met kussens, plaids en andere accessoires kun je kleur en textuur toevoegen. Experimenteer en ontdek wat voor jou werkt!

Creëer gezellige hoekjes

Een andere manier om grote ruimtes knusser te maken, is door gezellige hoekjes te creëren. Dit doe je door meubels en accessoires slim te plaatsen. Zet bijvoorbeeld een lekkere fauteuil bij een raam met een leeslamp en een bijzettafeltje, of maak een gezellige speelhoek voor de kinderen. Zo verdeel je de ruimte in kleinere, sfeervolle plekjes.

Verlichting: sfeer bepalend

Verlichting is key als het gaat om sfeer. Om een grote ruimte knusser te maken, kun je kiezen voor warme verlichting en verschillende lichtbronnen. Plaats vloerlampen, tafellampen en hanglampen op verschillende hoogtes en zorg voor dimbare verlichting. Zo kun je altijd de perfecte sfeer creëren, of je nu een gezellig etentje organiseert of lekker op de bank ploft.

Nu je al deze tips hebt gelezen, ben je helemaal klaar om jouw grote ruimtes om te toveren tot knusse, gezellige plekken. Kies voor grote meubels, voeg blikvangers toe, speel met kleur, creëer gezellige hoekjes en zorg voor de juiste verlichting. Met een beetje creativiteit en lef maak je van jouw huis een warm en uitnodigend thuis. Veel succes en vooral veel plezier met het inrichten van jouw grote ruimtes!

De evolutie van het speelgoed door de jaren heen

Previous article

De voordelen van het inhuren van een lokale slotenmaker voor jouw beveiligingssysteem in de winkel

Next article

You may also like

More in Blog