Huis & Kantoor

Hoe richt je een sfeervol kantoor in?

0

Een kantoor moet een fijne plek zijn, om in alle comfort te werken. Voor iedereen in het team! Sfeer speelt daar een belangrijke rol in! Richt een sfeervol kantoor in, waarin iedereen zich thuis voelt. Klinkt abstract, maar is zeker te realiseren. In dit artikel ontdek je praktische tips!

Stijlvolle kantoormeubelen

Ga allereerst op zoek naar stijlvolle kantoormeubelen. Deze meubelen spelen immers de hoofdrol bij de inrichting van het kantoor. Werk met moderne, kwalitatieve materialen – of het nu om hout of metaal gaat. Een frisse uitstraling is welkom en dit kun je zeker naar voren laten komen in de kantoor inrichting. Investeer in kwalitatief meubilair, dat comfortabel is voor langdurig gebruik. Comfortabele stoelen, verstelbare bureaus en voldoende opbergruimte dragen bij aan een aangename werkomgeving. Zorg uiteraard ook voor ergonomische meubelen, zodat je werknemers de juiste houding kunnen aannemen tijdens de werkdag. Enkel een goede bureaustoel is overigens niet altijd meer voldoende. Zo is ook een zit-sta-bureau een populaire keuze, of een speciale kruk om op te balanceren. Ga na wat de mogelijkheden zijn, en breng vervolgens stijl en functionaliteit hierin samen.

Juiste licht

Licht speelt een belangrijke rol in een kantoor. Belangrijker dan je vooraf denkt! Zet daarbij vooral in op natuurlijk licht, oftewel daglicht. Plaats bureaus bijvoorbeeld op een strategische plek in de ruimte, in de buurt van het raam. Het is sowieso prettig om goed naar buiten te kunnen kijken tijdens de werkdag. Maar doe ook nog een stapje terug: kijk bij het uitkiezen van een geschikte kantoorlocatie al naar de aanwezigheid van de ramen. Komt er veel licht naar binnen? Niemand wordt er gelukkig van om in een donkere, inspiratieloze ruimte te werken. Ook goede verlichting is essentieel, zeker voor de donkere dagen van het jaar. Zorg voor voldoende lichtbronnen in de ruimte. Je hoeft niet te kiezen voor wit tl-licht, maar ook hier kun je juist gaan voor sfeer met een natuurlijke lichtbron. Let wel, het hoeft ook weer geen tweede huiskamer te zijn. Ga op zoek naar de juiste balans.

Kleurgebruik

De tijd dat een kantoor een steriele ruimte zonder kleur was, is voorbij. Laat juist kleur zien! De keuze voor de kleuren kun je meenemen in de gehele projectinrichting. Misschien is er wel een specifieke kleur die goed bij jouw bedrijf past. We noemen een bekend voorbeeld: een bedrijf waarin duurzaamheid meetelt, gaat al gauw voor de kleur groen. Ook als je niet zo’n duidelijke kleurkeuze voor je hebt liggen, telt het alsnog mee. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die een positieve sfeer bevorderen. Zachte, neutrale tinten en accentkleuren kunnen een rustgevende en inspirerende omgeving creëren. Maar een knalkleur mag ook, als het maar niet té erg ‘in your face’ is. Stem de verschillende kleuren in de ruimte netjes op elkaar af, tot een stijlvolle combinatie. Je kunt hier ook mee spelen, door de verschillende vergaderruimtes of stiltezones bijvoorbeeld een eigen kleur toe te kennen.

Planten en groen

Voeg verschillende planten toe aan de kantoorruimte. Zo zorg je meteen voor levendigheid in de ruimte. En werknemers vinden het vaak leuk om voor planten te kunnen zorgen. Plaats planten op de bureaus of gewoon op de grond. Of zet ze in de vensterbank, dat is ook een goede plek. Luchtzuiverende planten verbeteren de luchtkwaliteit, en zijn zelfs bevorderlijk voor de concentratie en productiviteit gedurende de werkdag. Dat is uiteraard mooi meegenomen.

Accessoires en details

Heb tot slot oog voor de details. Zie dit als de finishing touch van de inrichting! De praktische items staan allemaal, van bureau tot kast. Plaats daarnaast accessoires in de ruimte, van vloerkleden tot kunstwerken. Zeker aan de muur is er nog plek te vinden voor decoratie. Daarmee inspireer je de werknemers, maar ook de klanten en andere belangrijke personen in je netwerk die in het kantoor langskomen.

Een kantoor mag absoluut sfeervol zijn! Zeker als je het geheel in balans houdt, richt je zo een fijne werkplek in. Met welke tip ga jij aan de slag bij de inrichting van je kantoorruimte?

Vitrinekast kopen? Goed plan!

Previous article

Kantoorinrichting: welke items kun je tweedehands kopen?

Next article

You may also like