Handig

Hoe zorg je nog beter voor je bedrijf?

0

Als ondernemer heb je het lang niet altijd gemakkelijk. Natuurlijk zijn er periodes bij dat alles je voor de wind lijkt te gaan. Je kunt op tijd leveren, je klanten schrijven lyrische reviews en ze betalen ook nog op tijd. Maar soms loopt het net even anders en het is maar beter dat je je daar goed op voorbereidt. Een van de voorbereidingen die je kunt treffen is het afsluiten van verschillende verzekeringen, waaronder een kredietverzekering. Een kredietverzekering afsluiten is een belangrijke. Deze kan er namelijk voor zorgen dat jouw bedrijf kan blijven bestaan. Ook als het soms wat minder gaat.

Waarvoor is een kredietverzekering?

Heel eenvoudig uitgelegd: een kredietverzekering is er voor jouw bedrijf. Deze verzekering zorgt ervoor dat jij je leveranciers, je huur en je medewerkers kunt blijven betalen ook als je klanten dat (tijdelijk) niet doen. Je komt dan niet direct in de problemen en kunt je bedrijf blijven leiden zoals je dat altijd hebt gedaan.

Waarom betalen klanten soms niet (op tijd)?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor klanten om niet op tijd te betalen. Vaak gaat het simpelweg om een communicatieprobleem. Het kan zijn dat jij een factuur stuurt die vervolgens steeds weer onderop de stapel belandt of dat degene die weet van de afhandeling van jouw factuur er, bijvoorbeeld wegens ziekte, voor langere tijd niet is. Het kan ook zijn dat het bedrijf waar jij je factuur naar hebt gestuurd het financieel zwaar heeft en pas kan betalen als het geld daar weer binnenkomt. Natuurlijk heb je ook te maken met klanten die niet tevreden zijn of pas na het ontvangen van de factuur willen gaan onderhandelen. En dan zijn er helaas ook nog bedrijven die failliet gaan. Jij kunt dan, in veel gevallen, naar je geld fluiten.

Wat kun jij daar tegen doen?

Je kunt beginnen met het afsluiten van een kredietverzekering, bijvoorbeeld bij Allianz Trade. Hierdoor zorg je dat jij altijd je geld ontvangt en dus door kunt gaan met ondernemen. Maar er is meer. Bij je kredietverzekering hoort ook een kredietwaardigheidscheck. Zo weet je vooraf of het bedrijf waar je zaken mee wilt gaan doen in zwaar weer verkeert. Je kunt er dan voor kiezen om de risico’s te beperken door bijvoorbeeld een aanbetaling te vragen voor je met de productie begint. Ook kun je er dan voor kiezen om een bepaalde order aan je voorbij te laten gaan. Immers, voor het produceren van jouw items maak jij ook kosten. Je wilt dat deze minstens gedekt zijn. Het kan slim zijn om periodiek een kredietwaardigheidscheck te doen van alle bedrijven waar jij aan levert. Zo ben je er op tijd bij om problemen te voorkomen. Is dat een keer niet het geval, dan is er altijd nog de kredietverzekering.

De detailhandel in beweging

Previous article

Vier tips om een sterke eerste indruk te maken met jouw bedrijf

Next article

You may also like

More in Handig