Ben je op zoek naar raamfolie om aan te brengen? Dan is het goed om je eerst goed in te lezen hierover. Het is namelijk zo dat niet elk type raamfolie op elk type glas geplakt kan worden. Daarom is het goed om eerst na te gaan welke type glas je precies hebt. Als je dit niet zeker weet is het verstandig dit na te vragen bij jouw glasleverancier. Zij kunnen je dan vertellen welk type glas je hebt en zo weet je ook waar je naar moet zoeken. In deze blog vertellen we jou waarom niet alle soorten opgeplakt kunnen worden en hoe je raamfolie gemakkelijk aanbrengt.
Waarom kunnen niet alle soorten raamfolie opgeplakt worden?
Het gevaar van het aanbrengen van folie wat niet geschikt is voor je raam is thermische breuken. Als je een raamfolie voor enkelglas op dubbelglas of HR++ glas plakt kan dit gebeuren. Tussen dubbelglas en HR++ glas zit vaak een speciaal soort gas wat zorgt voor isolatie. Alleen als je deze afsluit met raamfolie kan dit gas zijn warmte niet kwijt. Hierdoor heb je risico dat het raam thermische breuken zal oplopen. Dit komt omdat het gas/raam uitzet met warmte. Normaal gesproken verliest het raam veel warmte weer door het raam. Zorg daarom altijd dat je kiest voor een folie welke geschikt is voor jouw type raam. Het zou zonde zijn als de ramen vervangen moeten worden! Gelukkig kun je bij de webshop www.raamfolieonline.nl kiezen uit een ruim assortiment raamfolies. Zij hebben voor enkelglas, dubbelglas, HR++ en zelfs triple glas geschikt folie!
Hoe breng je raamfolie gemakkelijk aan?
Er wordt vaak gedacht dat raamfolie plakken heel lastig is. Alleen als je weet wat je precies moet doen is het niet moeilijk! Het is alleen wel een secuur klusje waarbij aandacht belangrijk is. Daarom is het ook goed om de stappen altijd goed door te lezen voordat je begint.
1. Om te beginnen dient het raam opgemeten te worden. Vervolgens snijd je het raam op een iets grotere afmeting af. Zo voorkom je dat je uiteindelijk te weinig hebt.
2. Voor een goede hechting is een schoon raam belangrijk. Maak het raam grondig schoon met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je al het eventuele vuil en vet.
3. Het aanbrengen van raamfolie wordt makkelijker op een natte ondergrond. Spray de ondergrond goed nat met een plantenspuit.
4. Verwijder nu een klein deel van de beschermlaag. Het is goed om te beginnen met plakken in een hoek. Zo heb je een lijn die je gemakkelijk kunt volgen met plakken.
5. Als je allemaal goed op het raam zit kun je het te veel aan water verwijderen. Doe dit door met een rakel met viltlaag van het midden naar de zijkanten te wrijven. Leg wel wat handdoeken neer want er komt veel water onder vandaan.
6. Heb je aan het begin een wat bredere afmeting aangehouden? Dan is het tijd om dit nu weg te snijden. Dit kan gemakkelijk met een scherp Stanleymesje.
7. Als je alle stappen hebt voltooid kun je nu genieten van een prachtig beplakt raam!