Huis & Kantoor

Waarom je voor Vinyl laminaat zou moeten kiezen

0

Vinyl is een flexibele kunststof, met een realistische print. Je onderscheidt daarmee vinyl laminaat niet van een houten vloer. Doordat vinyl van flexibel kunststof is, kun je er meer mee dan je zou denken. We leggen in dit blog uit wat je allemaal kunt met vinyl laminaat en waar je aan moet denken als je vinyl op de vloer legt en wanneer je het op de muur plaatst.

Wat kun je met vinyl laminaat?

Vinyl is veelzijdig en flexibel, dus je kunt heel veel met vinyl. De verschillende prints maakt dat je hele verschillende stijlen kunt creëren. Ga je voor warm hout, of voor strak beton of moderne tegels? Vinyl laminaat kun je voor verschillende diy projecten gebruiken, maar ook gewoon voor op de vloer en op de trap. Vinyl laminaat is op de muur te bevestigen als lambrisering, of als wanddecoratie, je kunt er meubels mee op leuken en ga zo maar door. In dit blog lichten we toe wat de voordelen van vinyl laminaat zijn voor op de vloer en voor op de trap.

Vinyl voor op de vloer

Vinyl laminaat voor op de vloer, waarom zou je niet voor gewoon laminaat gaan, parket of tegels? Ten eerste is vinyl laminaat een goedkope vloer in vergelijking met de eerdergenoemde opties vloeren. Daarnaast is het gemakkelijk zelf te leggen, met behulp van een scherp stanleymes. En misschien het belangrijkste: het vraagt haast geen onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken! Leg je het in de keuken, is een vetspetter niet erg, laat je een rode fles wijn vallen tijdens het borrelen, geen probleem! Een vochtige doek doet wonderen. En als laatste is een vinyl vloer lekker warm, onder andere door de schuimlaag die onder het vinyl ligt. Kun jij nog meer voordelen noemen?

Vinyl laminaat voor op de trap

Is jouw trap toe aan renovatie? Ben je je trap zat, is het gewoon ouderwets of minder praktisch? Tapijt op de trap is minder goed schoon te houden, maar vinyl is natuurlijk ook op de trap onderhoudsvrij. Haal er een stofzuiger overheen of een bezem en af en toe een vochtige doek of dweil en je weet zeker dat je trap schoon is. Vinyl plak je gemakkelijk over je houten, stenen of stalen trap heen. Heb je halvemaantjes op je trap, dan is het wel raadzaam om deze eerst te verwijderen en de lijmresten er af te schuren. Met vinyl kun je de vorm zelf bepalen: ga je weer voor halvemaantjes, voor stroken of de gehele trap?

Vinyl of laminaat

Twijfel je tussen vinyl of laminaat? Je kunt ook verkopers om hulp vragen, welke soort laminaat je moet kiezen en van welke sterkte, breedte en welke kleur je het beste kunt gebruiken. Speciaalzaken weten vaak wel raad en maken ook de tijd voor je om mee te denken in jouw plan. Ga bijvoorbeeld naar Bebo Parket in Vriezenveen, zij zijn de specialist in laminaat(vloeren) en parket.

Website vertalen? 5 Tips en do’s en don’ts

Previous article

Deze keukenapparatuur is onmisbaar voor een restaurantkeuken

Next article

You may also like