BlogHandig

Welke verzekeringen zijn interessant voor de zzp’er?

0

Het aantal zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) groeit al vele jaren op rij in Nederland. Steeds meer mensen zien de voordelen van deze manier van werken, anderen zien geen andere mogelijkheid dan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Wat de reden ook moge zijn voor het feit dat je voor jezelf bent begonnen, het is belangrijk dat je je eens verdiept in de verzekeringen die je zou kunnen afsluiten. Als zelfstandige ben je namelijk ook verantwoordelijk voor de risico’s die je loopt. Veel ondernemers zijn zich hier niet voldoende van bewust. Daardoor lopen ze grotere risico’s dan nodig zou zijn en om die reden willen we je graag laten zien welke verzekeringen je zou kunnen overwegen.

 

Wat als je niet meer kunt werken?

Voor veel zelfstandig ondernemers geldt dat wanneer zij niet kunnen werken, er ook geen geld binnenkomt. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn, maar dat kan het wel worden wanneer je ziek wordt en je niet meer in staat bent om te werken. Wat dan? Ten eerste moet je altijd zorgen dat je een buffer achter de hand hebt waarmee je het een tijdje kunt uitzingen. Daarnaast doe je er verstandig aan om ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je aanwenden op het moment dat je langdurig geen inkomsten meer hebt. Dat maakt deze verzekering het vangnet dat je nodig hebt om het hoofd boven water te kunnen houden. Iedereen kan ineens (ernstig) ziek worden en dus is het belangrijk om te zorgen dat je maatregelen treft. Je wilt namelijk niet ziek worden en dan ook nog eens heel veel stress hebben, omdat je je vaste lasten niet meer kunt betalen.

 

Wat heb je nodig?

Wanneer je je gaat verdiepen in de AOV, dan zul je zien dat er meerdere opties zijn waaruit je kunt kiezen. Neem je een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp Univé, dan moet je er een kiezen die aansluit bij jouw vakgebied. Ieder beroep brengt namelijk andere risico’s met zich mee en de kans dat een metaalbewerker lichamelijk niet meer staat is om diens werk te doen, is groter dan iemand die administratief werk doet. Vaak is er dan nog wel vervangend werk te doen. Bij het afsluiten van je AOV wordt gekeken naar de mate waarin je nog ander werk zou kunnen doen. Bekijk de mogelijkheden daarom even goed om te zien welke polis het beste aansluit bij jouw vakgebied.

 

Vraag een adviesgesprek aan

Mocht het je beginnen te duizelen wanneer je alle opties doorneemt, dan is het goed om te weten dat je ook een adviesgesprek kunt aanvragen. Je gaat dan samen met een expert zitten en kijken naar je huidige financiële situatie. Vervolgens wordt gekeken wat je nodig hebt om je vaste lasten nog te kunnen betalen wanneer je niet meer kunt werken. Op die manier kun je uiteindelijk een goede verzekering samenstellen waarmee je vele problemen kunt voorkomen wanneer je plotseling ziek of volledig arbeidsongeschikt wordt.

De verschillen tussen vervoerders en de verzendetiketten

Previous article

Hoe richt je voordelig een kantoor in?

Next article

You may also like

More in Blog