Handig

Zware dingen tillen? Dat kan toch makkelijker!

0
empty apartment with packed carton boxes before moving

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat ze denken “ooh dat til ik wel even”. Dit is eigenlijk niet de goede manier van denken. Er kunnen namelijk blessures van komen. Denk aan rug- of knieklachten. Dat zou toch makkelijker kunnen! In deze blog zullen we bespreken hoe zware voorwerpen makkelijker verplaatst kunnen worden. Hierdoor spaart u uw rug en knieën zodat u hier geen klachten mee krijgt.

Kar

om zware spullen te vervoeren voor een langere afstand, word er vaak gebruik gemaakt van een kar. Denk bijvoorbeeld aan een rolcontainer die gebruikt wordt in supermarkten. Deze kar is makkelijk te besturen dankzij zijn zwenkwielen. Deze kar verlicht het werk van de vakkenvullers zodat ze niet steeds heen en weer hoeven te lopen met zware producten. 

Kruiwagen  

Vaak gebruikt in de bouw om zware voorwerpen te verplaatsen. Inderdaad het gaat hier over de kruiwagen. In de bouw word een kruiwagen vaak gebruikt voor het verplaatsen van cement uit de cementmolen, grind en zand. Daarnaast kan een kruiwagen ook goed gebruikt worden in het doen van tuinwerkzaamheden, denk aan het snoeien van planten. De kruiwagen kan hierbij gebruikt worden om zware takken te verplaatsen naar de plek van bestemming. 

Katrol 

Een heel handig voorwerp om werk een stuk lichter te maken, is een katrol. Een katrol kan helpen bij het tillen van zware voorwerpen naar een andere verdieping. Denk bijvoorbeeld aan de grachtenpanden in Amsterdam. Deze panden hebben vrijwel allemaal een hijsbalk. Dit was makkelijk vroeger omdat ze zo vanuit buiten de spullen naar boven konden tillen. Doormiddel van een katrol, kan je dit werk een stuk lichter maken. Hoe meer katrollen je gebruikt, hoe lichter het werk wordt. 

Lift 

Pakketbezorgers hebben het soms erg zwaar. Wat is er dan fijner dan dat ze lekker in een lift kunnen staan om de zware pakketjes te bezorgen. Veel flats hebben geen lift, dit is omdat een flat met minder dan vier verdiepingen geen lift hoeven te hebben. Voor pakket en witgoed bezorgers is dit zeer nadelig. Ze moeten hierdoor namelijk vaak meerdere verdiepingen de trap op om producten zoals een wasmachine te bezorgen. Dit kan erg belastend zijn voor hun rug en knieën. Deze bezorgingen worden vaak gedaan door jonge jongens die als ze ouder worden steeds vaker rug- en knieklachten vertonen. Voor deze jongens scheelt een lift dus enorm. 

Heftruck

Een heftruck, veelal gebruikt in magazijnen om spullen van stellingen af te halen. Makkelijk in gebruik, maar niet zonder rijbewijs. Heftrucks worden gebruikt in magazijnen, maar niet altijd zonder gevaar. Het is bij heftrucks belangrijk dat iedereen die er dichtbij komt de regels weet, zo voorkom je veel ongelukken. 

Hijskraan

Op dit moment zijn we bij de echte zware jongens aangekomen. Een hijskraan word natuurlijk gebruikt om dingen op te tillen. Vaak gebruikt in de bouw voor het bouwen van huizen en andere grote gebouwen. Hijskranen kunnen tot wel 5000 ton aan gewicht aan, dus helpen bij een voorwerp van 100kg moet zeker lukken.

5 verschillende soorten tuintafels om in de zomer lekker aan te tafelen

Previous article

Het meeste uit je draadgoot halen 

Next article

You may also like

More in Handig