Geld

3 redenen voor zakelijke lease

0
zakelijke lease

Wil je als ondernemer zakelijk gaan rijden? Dan kun je ervoor kiezen om een auto te kopen. Dit was vroeger gebruikelijk als je zakelijk wilde rijden, maar tegenwoordig leasen veel ondernemers een zakelijk voertuig. Twijfel je of zakelijke lease iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten we namelijk 3 redenen voor zakelijke lease op een rijtje.

1. Je betaalt de auto in delen

Als je zakelijk wilt rijden, kun je een auto kopen. Dit kan alleen als je hier voldoende geld voor hebt. Je moet het volledige bedrag van de auto dan immers in één keer betalen. Bij zakelijke lease is dit niet het geval. Kies je er bijvoorbeeld voor om een ruime SUV te leasen? Dan smeer je jouw investering uit over meerdere jaren. Bij zakelijke lease betaal je namelijk een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. Je hoeft geen grote investering te doen en bovendien weet je precies wat jouw maandelijkse lasten zijn.

Nu ben je ongetwijfeld benieuwd wat zakelijke lease jou kost. Dit is op voorhand niet te zeggen, want de prijs hangt namelijk af van een aantal factoren. Als je de auto zowel zakelijk als privé gebruikt, dan kan het handig zijn om de bijtelling te berekenen. Maar de meest bepalende factor is de auto zelf. Lease je het nieuwste model van een merk? Dan betaal je hier meer voor dan voor een wat ouder model. Daarnaast speelt de looptijd van het leasecontract mee. Hoe korter de looptijd, des te hoger jouw maandlasten. Je smeert de kosten dan immers uit over een kortere termijn.

2. Lease gaat verder dan alleen de auto

Menig ondernemer denkt dat hij alleen de beschikking krijgt over een auto als hij zakelijk leaset. Toch is  zo’n pakket een stuk uitgebreider dan dat. Zo zijn onderhoud- en reparatiekosten bijvoorbeeld ook inbegrepen bij de prijs. Mankeert er iets aan jouw zakelijke auto? Dan kun je deze naar een aangesloten garage brengen. Hier repareren ze jouw auto zonder dat je zelf opdraait voor de extra kosten. Bovendien heb je geen omkijken naar verzekeringen als je zakelijke leaset.

Moet jouw zakelijke leaseauto gerepareerd worden en neemt dit enige tijd in beslag? Dan hoef je niet bang te zijn dat jij of jouw personeel niet de weg op kan. Nee, want je krijgt in dat geval namelijk een leenauto mee. Hierdoor kunnen alle zakelijke afspraken gewoon doorgaan.

3. Je rijdt in de nieuwste auto’s

Een derde reden om voor zakelijke lease te kiezen, is omdat je dan in de nieuwste modellen van vrijwel ieder merk kunt rijden. Wil je bijvoorbeeld in de nieuwste stads SUV van Skoda rijden? Dat behoort tot de mogelijkheden als je kiest voor zakelijke lease. Het lease van een nieuw model brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo rijd je bijvoorbeeld in een betrouwbare en duurzame auto die niet snel onderhoud nodig heeft.

Een webshop beginnen: hoe doe je dat?

Previous article

De detailhandel gaat steeds meer online

Next article

You may also like

More in Geld