Blog

Een webshop beginnen: hoe doe je dat?

0
webshop beginnen

Het is de droom van vele ondernemers: een webshop beginnen. Maar hoe doe je dat nu precies? Het allerbelangrijkste (naast je assortiment) is natuurlijk een goede webwinkel kopen. Dit kan op veel verschillende platformen, en het loont zeker de moeite je daar uitgebreid op te oriënteren. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel redenen waarom een webshop beginnen een goed idee is. Het levert je ontzettend veel vrijheid op, en je kunt werken wanneer je maar wilt. Als je zelf je bestellingen inpakt dan moet je daar natuurlijk uren voor inplannen. Maar als je een webwinkel kopen wilt en de orders inpakken uitbesteedt, heb je echt alle vrijheid.

Een webwinkel kopen: op welk platform?

Je kunt natuurlijk een webdesigner een volledige webshop voor je laten bouwen, maar wist je dat dat helemaal niet nodig is? Er zijn namelijk meerdere platformen waarop je heel gemakkelijk met enkele muisklikken een webshop beginnen kunt. Deze hebben allemaal vrij standaard indelingen, maar dat is juist het mooie. Er zijn namelijk bepaalde indelingen die heel goed werken voor klanten, oftewel die je een hoge conversie bezorgen. Niet voor niets zijn ze zo ontworpen, en je doet er dus slim aan er gebruik van te maken.

Als webshophouder word je ondernemer

Had je er al eens over nagedacht dat wanneer je een webwinkel kopen wilt je jezelf officieel als ondernemer moet inschrijven? Veel mensen lijkt het ontzettend leuk om een webshop te hebben, maar je moet er wel professioneel mee bezig willen zijn. Als ondernemer moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, en je moet je administratie gaan bijhouden. Ook zul je belastingaangiftes moeten gaan doen. Gelukkig zijn er online heel veel blogs en informatieve artikelen te vinden over hoe je dat doet. Verdiep je erin, want je administratie moet je zeer correct bijhouden, ook om zelf te weten waar je financieel gezien aan toe bent.

Hoe ga je je bestellingen inpakken?

Heb je ervoor gekozen om zelf de bestellingen te gaan inpakken? Als je thuis genoeg ruimte hebt dan kan dat natuurlijk prima, zeker in het begin. Als je het liever niet zelf doet kun je een webshop beginnen in samenwerking met een zogeheten fulfillment center. Zij hebben een grote ruimte waar ze voorraden van diverse webshops opslaan, en pakken voor jou al je orders in. Zeker bij producten met een hoge aankoopwaarde is dat ontzettend interessant. Je betaalt ze namelijk per order, en uiteraard komt dat qua verzendkosten hoger uit dan wanneer je alles zelf zou inpakken. Zolang je het dus zelf kunt, en je hebt er de ruimte voor, dan is ook dat aan te raden. Als je echter super professioneel wilt worden en binnen de kortste keren heel groot wilt zijn dan kun je beter een fulfillment agency inschakelen.

Met deze tips kom je vast al een heel eind als je een webshop kopen wilt. Lees je vooral goed in over de verschillende aspecten van het hebben van een webshop, maar in feite kan iedereen een webshop beginnen. Laat je dus niet tegenhouden door de administratie en wettelijke eisen, want een webshop runnen is hartstikke leuk!

 

Raambekleding voor op werk: hier moet je opletten 

Previous article

3 redenen voor zakelijke lease

Next article

You may also like

More in Blog