Handig

3x de beste ideeën voor je tuinontwerp

0

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht ben je natuurlijk hartstikke blij; alles is nieuw en tiptop in orde. Je kunt dan ook alles helemaal naar je zin maken! Maar veel mensen blijven bij de aankoop van een nieuwbouwwoning tegen één ding aanhikken: die lege zandvlakte achter het huis. Hoe ga je die vormgeven? Lees dit artikel en misschien krijg je inspiratie voor je eigen tuinontwerp!

Ga voor zen

De tuin is een plek waar je tijdens de zomermaanden lekker tot rust wil komen. Daarom kan het een goed idee zijn om je tuin te laten inspireren door Aziatische invloeden; dan zul je helemaal zen worden! Gebruik dan lekker veel natuurlijke materialen om een rustgevende sfeer te creëren. Je kunt dan denken aan tuinmeubelen van lichte houtsoorten, maar ook aan materialen zoals bamboe of riet. Ook een waterpartij mag dan niet ontbreken; leg een mooie vijver aan of kies voor een bassin met een fonteintje. Voeg dan ook groen toe dat je vindt in Aziatische landen, zoals de Japanse esdoorn, de hortensia of de klimroos om de look compleet te maken.

Maak een overkapping

Wanneer je beschikt over veel ruimte en niet goed weet wat je ermee aan moet zou je kunnen overwegen om een overkapping te laten plaatsen. Een overkapping (niet te verwarren met een tuinkamer) is een houten constructie die je naar persoonlijke voorkeuren kunt vormgeven en op iedere plek in de tuin neer kunt zetten. Je kunt hem bijvoorbeeld aan één kant open laten, maar ook ervoor kiezen om het geheel af te sluiten. In de overkapping kun je een lekkere loungehoek creëren; hierdoor zorgt een overkapping voor veel sfeer in de tuin. Het is wel een investering, maar er zijn verschillende manieren om een overkapping te financieren.

Plaats een schutting

Door een schutting te plaatsen kun je makkelijk een sfeervolle uitstraling creëren. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden op dit gebied; zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten en is er de mogelijkheid om de houten panelen af te wisselen met betonnen palen. Naast dat een schutting veel sfeer creëert, zorgt het ook nog eens voor veel ruimte in je tuin. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om je tuin te voorzien van een haag zul je merken dat er meer ruimte verloren gaat. Is een houten schutting niet helemaal iets voor jou? Je kunt ook kiezen voor een schutting van steenkorven. Dit zorgt voor een extra strakke en moderne uitstraling.

Extra tip: weet je niet helemaal zeker hoe je je tuin wil vormgeven? Maak dan eens (samen met je partner) een moodboard. Verzamel plaatjes van dingen die jij mooi vindt en bepaal op basis van de moodboard(s) hoe de tuin eruit moet komen te zien. Succes!

 

Bedrijf verkopen? Hier moet je rekening mee houden

Previous article

Een nieuwe inrichting: hier moet je op letten

Next article

You may also like

More in Handig