Huis & Kantoor

Zo creëer je gemakkelijk wat meer privacy in je tuin 

0

In Nederland zijn we eraan gewend dat je zomerdagen moet koesteren. Elke Nederlander kent immers de struggle van van de fiets gewaaid worden door harde wind, niet ongebruikelijk gecombineerd met harde regen of hagel. Hoewel Nederland in heel veel opzichten een fantastisch land is om in te wonen, zit het weer niet altijd mee. Dat betekent dat áls het zonnig en warm is, iedereen gelijk diens zomerkleren aantrekt om optimaal te kunnen genieten van de zon. Wie een tuin heeft, zal daar waarschijnlijk optimaal gebruik van maken. Echter is Nederland ook een dichtbevolkt land en zou het dus zomaar kunnen dat jouw tuin dicht op die van je buren zit, waardoor je misschien niet veel privacy hebt. Benieuwd hoe je dat kunt verbeteren? Wij geven tips om op een makkelijke manier meer privacy in je tuin te creëren.

Een schutting

Een voor de hand liggende optie om meer privacy te creëren in je tuin is door te kiezen voor een schutting die een duidelijke scheiding is tussen jouw tuin en die van e buren. Echter is een standaardschutting soms helemaal niet zo visueel bedekkend, waardoor het alsnog kan voelen alsof jij en je buren in dezelfde ruimte zitten. Schuttingen die dichter zijn bebouwd, bijvoorbeeld door planken die dichter bij elkaar staan of door planten die op de schutting zijn gegroeid, geven al een stuk meer een geïsoleerd effect.

brown wooden bench under green tree during daytime

Creëer een beschut hoekje

Het is belangrijk dat je genoeg plek hebt. Om te kunnen ontspannen in je tuin. Daarom zou je een overdekt hoekje kunnen laten bouwen in je tuin (of het zelf maken, dat kan natuurlijk ook) zodat je ook ’s avonds lekker warm en beschut zit. Daarnaast heb je ook minder kans op pottenkijkers én wordt geluid meer gedempt, zodat je buren niet alles meekrijgen wat er wordt gezegd.  Zo’n hoekje maak je heel makkelijk door op de ondergrond terras vlonderplanken te leggen, met wat palen in de hoeken bouw je een constructie en vervolgens hoef je alleen nog te denken aan de overkapping. Zo’n hoekje in de tuin pimp je gemakkelijk door met pallets een leuke bank te maken en dit op te fleuren met wat kussens en sierkussens die lekker zitten en leuk staan.

Planten

Planten hebben een afschermende werking en at is perfect wanneer je op zoek bent naar wat meer privacy in je tuin. Grote en dichte planten zorgen ervoor dat je op een natuurlijke manier een schutting creëert. Deze kun je dus naast een schutting plaatsen om nóg meer privacy te krijgen, maar wie een grote tuin heeft zou grote planten ook kunnen gebruiken om een scheiding te maken tussen de tuin. Zo hoeven mensen voorin de tuin niet bezig te zijn met wat mensen achterin de tuin aan het doen zijn, omdat je in gescheiden gedeeltes ligt.

Een parasol

Als je lekker languit op je loungeset bent gaan liggen in je bikini of zwembroek om van de zon te kunnen genieten, dan is het geen fijn idee dat je buren vanaf hun slaapkamer op de tweede verdieping naar jouw lichaam kunnen kijken. Het installeren van een parasol heeft vele voordelen: naast dat het bescherming biedt van de zon, kan ook niemand van boven je zien als je eronder ligt.

Verleidelijke Oosterse geuren verwerkt in parfums

Previous article

De laatste trends implementeren in je tuin? Het is makkelijk dan je denkt

Next article

You may also like