BlogGeld

4 tips voor het opstarten van een bedrijf

0

Daar sta je dan, nadat je de vorige fase van je leven hebt afgesloten en klaar bent voor wat er komen gaat. Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en bent klaar om je eigen bedrijf te starten. Maar waar begin je dan mee? Hoe weet je zeker dat je niks gaat vergeten? En, hoe zit het dan met de financiën? En de energierekening? Is er een verschil in mkb energie en energie voor zzp’ers?  Al deze vragen, en meer, gaan beantwoord worden in de onderstaande tips. Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen proces, maar met deze tips wordt dit proces in ieder geval een stuk makkelijker!

Tip 1: Wees niet bang, het komt allemaal goed

Het klinkt natuurlijk logisch, maar voor sommigen is dit goed om nog eens even te horen. Er zijn voldoende organisaties en websites gecreëerd om al je zorgen weg te nemen en te zorgen dat je met een goede start je bedrijf lanceert. Op momenten van spanning, vergeet niet om een moment te nemen om diep adem te halen zodat je met frisse moed weer door kan gaan. En, vergeet niet dat je er niet alleen voor staat.

Tip 2: Maak gebruik van de resources om je heen

Zoals hierboven al genoemd werd, zijn er een hoop organisaties die je kunnen helpen met het opstarten van je bedrijf. Een van de eerste haltes op de route naar succes is de Kamer van Koophandel. Daar meld je je bedrijf aan en word je officieel bestempeld als bedrijf. Daarna kun je je aanmelden bij organisaties die aansluiten bij jouw branche of juist in het algemeen klaar staan voor ondernemers. Ook zijn er verschillende websites die speciaal zijn ontworpen voor startende ondernemers en zijn er zelfs coaches voor ondernemers. 

Tip 3: Financiën, zo regel je ze

Hoe zit het dan met financiën? De beste plek om je financiële vragen te stellen is aan je bank of, als je die hebt, je persoonlijk adviseur. De bank is een goede plek om de financiering van je bedrijf te bepalen en vast te leggen, maar hier heb je niks aan als je onvoorbereid aan komt zetten. Daarom is het van belang dat je eerst ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel om zo te bepalen om wat voor een soort bedrijf het gaat. Vanuit daar kan je met de bank in gesprek over alle noodzakelijke dingen die je moet regelen voor je financiën. 

Tip 4: Energie, iets dat je niet moet vergeten

Nadat alles op een rijtje staat en je er bijna klaar voor bent, zal je vast het idee hebben dat je iets bent vergeten. Iets belangrijks, maar je kan je vinger er niet op leggen. Totdat je oog valt op het stopcontact. Natuurlijk, de energierekening. Die moet uiteraard ook betaald worden. Maar hoe regel je zoiets nu het beste? Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor het juiste soort pakket, is jouw bedrijf een mkb of ben je juist een zzp’er? Voor mkb energie en zzp energie zijn er verscheidene opties die duurzame en groene stroom leveren voor jouw bedrijf.

 

Zo kijk je jouw favoriete films en series in de beste kwaliteit

Previous article

Hoe kun je ervoor zorgen dat er veilig gewinkeld kan worden?

Next article

You may also like

More in Blog