Blog

Zo kijk je jouw favoriete films en series in de beste kwaliteit

0

We hebben allemaal wel één zo’n film of serie die je nooit meer zal vergeten. Omdat deze je zo raakte, zo bang maakte of zo liet gieren van het lachen. Series of films zijn vanaf de jaren 2000 misschien wel de belangrijkste vormen van online entertainment geworden, wanneer we sociale media niet meerekenen. In bepaalde producties wordt ook zoveel geïnvesteerd, dat je ze in prachtige kwaliteit kunt bewonderen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de documentaire van David Attenborough, Life on our planet. Hoewel er in deze documentaire veel naar voren komt over hoe slecht de mens met de aarde omgaat, worden de natuur en haar dieren wel prachtig in beeld gebracht. De groene bossen prachtig fel gekleurd, de kleur van die prachtige vis in vol detail op je beeldscherm, etcetera. Wil je al deze prachtige beelden ook in de b este kwaliteit mogelijk bekijken, dan is dat soms best even zoeken voordat je weet hoe je dat op de beste manier kunt doen. Benieuwd wat onze tips zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Handmatig aanzetten

Wanneer je een video bekijkt op Youtube of Netflix, dan kun je in de meeste gevallen zelf de kwaliteit aanpassen. Dit knopje vind je in de meeste gevallen rechtsonder of linksboven en in elke gevallen onder het knopje ‘instellingen’. Je kunt hier handmatig switchen tussen verschillende kwaliteiten, zowel hoog als laag. Het voordeel van kijken op een langere kwaliteit is dat het je minder internet kost. Dit kan voordelig zijn wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland en op je internetverbruik moet letten.

Goed internet

Met een slechte internetverbinding is het bijna onmogelijk om een film of serie in goede kwaliteit te kunnen bekijken, iets wat je misschien wel kent van de momenten dat je een film of serie probeert te streamen vanaf een plek met slechte wifi. Al zou het beeld goed zijn, dan duurt het waarschijnlijk eeuwen om de film te kunnen downloaden en/of te renderen. Investeren in internet van goede kwaliteit zoals goedkoop huis internet is vrijwel onmisbaar voor iedereen die graag van de mooiste kwaliteit wil genieten van diens bingesessie.

 Het juiste apparaat

Hoe je bepaalde beelden kunt bekijken, hangt ook af van het soort apparaat wat je hebt. Zo kunnen de telefoons van de beste kwaliteit beelden in andere (meer gedetailleerde) kleuren aanbieden en zijn ze ook in staat om meer pixels te kunnen tonen, waardoor beelden voor jou nog echter overkomen. Ook zijn bepaalde televisieschermen tegenwoordig uitgerust met de nieuwste technologie, zoals Oled. Met deze nieuwe technieken ervaar je beelden zoals je ze nog niet eerder ervaren hebt.

Zorg dat je zelf in de beste kwaliteit kijkt

Het klinkt misschien ontzettend voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat je zelf ok in de beste kwaliteit kúnt kijken. Er zijn veel mensen die niet weten dat ze eigenlijk een bril nodig hebben, bijvoorbeeld. Op het moment dat ze wel een bril zouden dragen lijkt het ineens alsof ze in HD kijken. Geloof ons – dit maakt echt ontzettend veel verschil!

De nieuwste trend in de logistiek wereld

Previous article

4 tips voor het opstarten van een bedrijf

Next article

You may also like

More in Blog