Handig

5 dingen om in het achterhoofd te houden bij jouw dakwerken

0
architecture black and white corrugated pattern

Iedereen verdient een dak boven zijn hoofd. Een kwalitatief en duurzaam dak, dat er ook nog eens mooi uitziet, is goud waard. Daarom willen we steeds vaker ons dak laten renoveren, isoleren of vernieuwen, zodat we er optimaal van kunnen genieten. Dakwerken zijn een grote, en vaak kostelijke investering. Daarom bekijk je best eerst alle mogelijkheden, voordat je eraan begint. Zo zijn er heel wat aspecten die je in het achterhoofd kan houden om de kosten te drukken, de voordelen er optimaal uit te halen en zo het beste uit je investering te halen.

Verschillende soorten dakwerken

Om te beginnen, maken we een onderscheid tussen de verschillende soorten dakwerken. De werken aan een dak kunnen dan ook zeer uiteenlopend zijn, en afhankelijk van het type werk, kunnen de kosten, de keuze van materiaal, de snelheid van de werken… enorm variëren. Het spreekt dan ook voor zich dat een volledige renovatie van een dak veel meer tijd (en geld) zal kosten in tegenstelling tot wat kleine herstellingswerken. Daarnaast heb je ook totale dakvernieuwingen, dakreinigingen, het plaatsen van dakkapellen of ramen… Houd daarom steeds de aard en impact van de werken in het achterhoofd wanneer je een inschatting wil maken van de kosten en investering.

Kies het geschikte materiaal

Wanneer je jouw dak laat renoveren, of een volledig nieuw dak laat leggen, is de keuze van materiaal geen onbelangrijke. Het materiaal heeft namelijk een grote invloed op de prijs, de kwaliteit en de duurzaamheid van jouw dak. Allereerst hangt deze keuze sterk af van het type dak. Voor hellende daken wordt bijvoorbeeld vaker gekozen voor dakpannen, dakplaten of leien. Wil je een plat dak bedekken? Dan is EPDM of PVC doorgaans een perfecte keuze. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Welk materiaal je dan kiest, is sterk afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren. Een professioneel dakwerker, zoals Kijzer, kan je hierbij het nodige deskundige advies verlenen, zodat je gegarandeerd de juiste keuze maakt.

Prijs van de werken

Zoals eerder al werd aangehaald, kan de prijs van jouw dakwerken sterk variëren naargelang de aard van de werken. Zo zal een totaalrenovatie logischerwijs meer kosten dan een kleine herstelling. Daarnaast wordt het prijskaartje sterk bepaald door de keuze van het materiaal. Zo zijn bijvoorbeeld dakpannen of roofing doorgaans de meest prijsbewuste opties, terwijl een groendak, rieten dak of zink iets duurder uitvallen. Alles hangt dus af van jouw budget en je wensen. Uiteraard is ook de grote van het dak en de complexiteit van de structuur een bepalende factor voor de prijs van de dakwerken. Benieuwd wat jouw dakwerken zullen kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij een professioneel dakwerker.

Dit is het perfecte dekbed bij allergieën

Previous article

Je eten thuis laten bezorgen, wat een uitvinding! 

Next article

You may also like

More in Handig