Huis & Kantoor

De voordelen van refurbished producten

0
De voordelen van refurbished producten

Steeds vaker kiezen mensen voor het kopen van refurbished producten. Een refurbished product is een product dat al eerder is gebruikt en vervolgens gereviseerd is. De producten worden voordat het wordt doorverkocht nagekeken en volledig gerepareerd. Veel mensen denken dan ook dat een refurbished product hetzelfde is als een tweedehands product, maar een tweedehands product wordt niet gereviseerd. Een tweedehands product blijft dus in de gebruikte staat, terwijl een refurbished product vervangen onderdelen heeft, zodat deze weer zo goed als nieuw is. Het kopen van een refurbished product heeft verschillende voordelen. Sommige van deze voordelen zijn algemeen bekend en andere voordelen weer wat minder. Wil je weten welke voordelen het kopen van een refurbished product heeft? Lees dan snel verder.

Prijs en duurzaamheid

Een bekend voordeel van een refurbished product is de prijs. Het aanschaffen van een refurbished laptop is bijvoorbeeld veel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe laptop. Een refurbished product is dus een goede optie als je geld wilt besparen. Zo kan het zijn dat je voor de helft van de prijs een refurbished product hebt in vergelijking met een nieuwe. Het kopen van een refurbished product is daarnaast ook goed voor het klimaat. Door het kopen van een refurbished product wordt er minder CO2 uitgestoten en minder grondstoffen gebruikt. Wist je dat er tot wel 70% minder uitstoot is als je kiest voor een refurbished product in plaats van een nieuwe?

Betrouwbaarheid en garantie

Vaak denken mensen dat een refurbished product niet te vertrouwen is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De producten worden volledig nagekeken en waar nodig worden onderdelen vervangen door nieuwe onderdelen. Vervolgens worden de producten ook nog getest om te kijken of ze naar behoren werken. Daarnaast bieden leveranciers van refurbished producten ook garantie aan. Als het product niet naar behoren werkt, kun je het gewoon terugsturen. Wel is het belangrijk dat de leverancier betrouwbaar is. Leveranciers die het Keurmerk Refurbished dragen, zijn te vertrouwen en moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld https://www.alpha-shop.nl/ is een leverancier die betrouwbare producten levert.

Zijn refurbished producten veilig?

Daarnaast vragen mensen zich ook vaak af of de refurbished producten wel veilig zijn om te gebruiken. Het is natuurlijk belangrijk dat de refurbished producten net zo veilig zijn in gebruik als nieuwe producten. Daarom worden refurbished producten ook getest op veiligheid. De producten moeten een hardwarecontrole doorstaan, waarbij alle onderdelen worden getest. Daarnaast wordt het besturingssysteem bijgewerkt zodat de beveiliging van het apparaat up-to-date is. Ook de gegevens van de vorige gebruiken worden verwijderd door de apparaten terug in de fabrieksinstellingen te zetten. Zo worden datalekken voorkomen. Bovendien krijg je van betrouwbare verkopers een officieel certificaat dat de kwaliteit en veiligheid van het apparaat garandeert.

Hoe richt je een winkel optimaal in?

Previous article

You may also like