Blog

Beste stofzuiger van 2024

0

Een stofzuiger is een product dat je dagelijks gebruikt. Zo houd je jouw woning netjes en schoon. Natuurlijk neem je daarbij alleen genoegen met kwaliteit en comfort. Daarom hebben we de beste stofzuigers van 2024 voor je op een rij gezet

Wat is een stofzuiger nu eigenlijk?

Een stofzuiger is een elektronisch apparaat waarmee je stof en vuil opzuigt. Niet alleen van de vloer, maar natuurlijk ook van andere oppervlakken zoals de bekleding van je meubels. Er zijn verschillende soorten stofzuigers op de markt. Er bestaan stofzuigers met een traditionele stofzuigerzak, stofzuigers zonder zak én stofzuigers met een slimme filter. Deze zorgen ervoor dat de opgezogen lucht wordt gefilterd voordat deze terug de ruimte in wordt geblazen.

Er bestaan niet alleen stofzuigers die geschikt zijn voor droog vuil, maar met sommige apparaten kun je tevens vloeistoffen opzuigen. Daarnaast heb je de keuze uit een product met of zonder snoer. Een stofzuiger is onmisbaar bij de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden. Ze zuigen moeiteloos kruimels, haren en ander vuil op. Je kunt verschillende borstelmonden gebruiken om het opzuigen van vuil sneller en eenvoudiger te maken. Niet alleen op een gladde vloer, maar ook op hout, pvc en hoogpolig tapijt.

Beste stofzuigers van 2023

Rowenta Silence Force RO7740EA

Deze stille kracht doet waar de naam ook voor staat. Met een prijs van onder de tweehonderd euro zou je denken dat je geen goede stofzuiger in huis neemt, maar niets is minder waar. Deze stofzuiger heeft een stofzak, maar hierdoor zal de zuigkracht ook niet afnemen. Je hebt niet allerlei filters nodig die je om de haverklap weer moet vervangen. Hij draait goed met je mee en komt gemakkelijk in alle hoeken. Voor ons is de Rowenta Silence Force RO7740EA de stofzuiger die iedereen zou moeten aanschaffen.

Philips Performer Silent

Ben jij opzoek naar een stille stofzuiger inplaats van zo’n herriemaker die je nu in huis hebt gehaald? Dan is de Philips Performer Silent de stofzuiger voor een goede prijs precies doet waar jij om zal vragen. Hij heeft een gewicht waarmee je makkelijk kan werken en je niet in allerlei bochten hoeft te wringen. Daarnaast kan je hem gemakkelijk opbergen, en kan hij goed zuigen ook in de kleine hoekjes. Deze stofzuiger komt inclusief stofzakken.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Deze krachtige stofzuiger van Miele werkt op de traditionele manier met een stofzuigerzak. Dit apparaat is vooral geschikt voor harde oppervlakken zoals een stenen of houten vloer. Maar, ook tapijt maakt deze stofzuiger probleemloos schoon. De Miele Complete heeft een vermogen van 55 Watt en is voorzien van een luchtfilter. Je hebt dus geen last van nare luchtjes. De stang is ruim verstelbaar wat het comfort ten goede komt. Het automatische oprol systeem en het ruime reservoir van 4 liter maken deze stofzuiger aangenaam in gebruik. De Miele Complete is licht van gewicht, wendbaar en wordt geleverd met diverse borstelmonden.

Dyson V11 Absolute

De V11 Absolute is de luxe uitvoering van de V10 Dyson steelstofzuiger. Deze stofzuiger is echt van alle gemakken voorzien en heeft een ongekend hoge zuigkracht. Dit apparaat is licht van gewicht en kan tevens in verschillende standen worden gebruikt. Via de indicatielampjes houd je de accuduur eenvoudig bij. Deze stofzuiger wordt geleverd met een laadstation. Je kunt tot 60 minuten achtereen stofzuigen zonder dat het apparaat zijn kracht verlies. De V11 Absolute is tevens te gebruiken als kruimelveger, kan zonder zak gebruik worden en heeft een vermogen van maar liefst 545 Watt.Deze stofzuiger wordt geleverd met diverse accessoires en borstelmonden, waaronder een speciale borstel voor dierenharen.

AEG LX7-CRF-A Animal Edition

Voor deze krachtige AEG stofzuiger heb je geen stofzak meer nodig. Zeker als je huisdieren in huis hebt, is deze stofzuiger een echte aanrader. Hij zuigt moeiteloos honden en kattenharen op van meubels, tapijt en bekleding. Door de krachtige motor van 750 Watt is hij ook zeer geschikt voor het stofzuigen van vloerbedekking, parket of andere harde oppervlakken. Deze AEG Animal Edition stofzuiger wordt compleet geleverd met diverse zuigmonden. De opvangbak heeft een inhoud van 1,4 liter die eenvoudig te legen is. Deze is tevens voorzien van een filter. De stofzuiger weegt 5 kg en is makkelijk hanteerbaar.

Beko VCC5325AR

Deze stofzuiger van Beko is aantrekkelijk geprijsd en is toch bijzonder krachtig en compleet uitgerust. Met een gewicht van amper 4 kg is de stofzuiger licht van gewicht en wendbaar. Deze stofzuiger heeft een vermogen van 800 Watt en wordt geleverd met twee extra zuigmonden. Het stofzuigen van harde ondergronden of tapijt vormt op deze manier geen enkel probleem. Deze stofzuiger maakt gebruik van een stofzak en heeft een opvangreservoir van 2,5 liter. Zodra deze vol zit gaat er een indicatielampje branden. Het snoer rolt zich eenvoudig automatisch op. Met het handvat berg je deze Beko stofzuiger eenvoudig op.

Dyson V10 Absolute

Deze steelstofzuiger van Dyson maakt de dagelijkse klusjes een stuk eenvoudiger. Door het design kun je namelijk rechtop blijven staan tijdens het stofzuigen. Deze stofzuiger kun je zonder snoer gebruiken en is geschikt voor het reinigen van alle vloeroppervlakken. Met een volle accu kun je tot wel één uur achtereen stofzuigen. Opladen neemt slechts 3,5 uur in beslag. De Dyson V10 is zeer licht van gewicht en heeft 525 Watt aan vermogen. Door de steel te ontkoppelen, kun je dit apparaat tevens als kruimeldief gebruiken. Deze krachtige steelstofzuiger wordt geleverd met diverse opzetstukken. Het reservoir heeft een inhoud van 0,8 liter.

SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Kies je het liefst voor een steelstofzuiger? Dan kun je bij Philips goed scoren. Uit onderzoek blijkt dat deze Phillips stofzuiger de beste is van het moment. De stofzuiger heeft een lange accuduur van 75 minuten en heeft ook de mogelijkheid om te dweilen. Philips bestempeld het zelf als de ‘snelste steelstofzuiger’ en daar is volgens de consumenten niets aan gelogen. Naast een zuigmondstuk wordt de stofzuiger ook geleverd met handige dweil opzetstukken, hiermee kun je eenvoudig tijdens het zuigen vieze vlekken weghalen.

Henry Compact HVR 160-11

Henry, wie kent hem niet. Dit is een stofzuiger die in ieder huishouden goed staat. Maar het vaakst zien we Henry toch nog terug in bijvoorbeeld schoolgebouwen. Je kan er ontzettend snel mee werken en hij zuigt ook erg krachtig. Het handige aan Henry is dat hij klein en licht is, maar een grote inhoud heeft. Hierdoor hoef je niet steeds de zak te vervangen. Dat maakt dit de perfecte stofzuiger voor ieder huishouden.

Miele Blizzard CX1

Stofzuigers zonder zak zijn vaak niet de beste stofzuigers wordt er gezegd. Maar bij de Miele Blizzard CX1 is dat een ander verhaal. Deze weet namelijk grove- en fijnstofdeeltjes van elkaar te scheiden. Hierdoor ontstaan er geen verstoppingen en zal ook niet de zuigkracht achteruitgaan. Hiernaast moet je natuurlijk wel het stofreservoir regelmatig legen.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een stofzuiger koopt?

Met stofzak of zakloos

Tegenwoordig heb je behoorlijk wat keuze als het aankomt op de aanschaf van een nieuwe stofzuiger. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stofzuiger die gebruik maakt van traditionele zakken, of een zakloos exemplaar. Een apparaat zonder stofzak heeft een eigen reservoir met filter. Deze kun je makkelijk legen als dat nodig is. Het voordeel hiervan is dat je geen dure stofzuigerzakken hoeft aan te schaffen. Daarnaast is het minder belastend voor het milieu. De ingebouwde filter zorgt ervoor dat de aangezogen lucht gezuiverd wordt. Natuurlijk kun je ook een keuze maken uit stofzuigers met stofzak als je dat prettiger vindt.

Met netsnoer of draadloos

Ook stofzuigers zijn tegenwoordig leverbaar met en zonder snoer. De keuze die je daarin maakt is afhankelijk van waar en hoe vaak je de stofzuiger gebruikt. Als je de stofzuiger zowel op de boven- als benedenverdieping gebruikt, dan is het beter om een stofzuiger zonder snoer aan te schaffen. Deze zijn voorzien van een krachtige accu die je oplaadt via het bijbehorende laadstation. Je hoeft op deze manier geen rekening te houden met stopcontacten. Gebruik je de stofzuiger vooral op 1 plaats? Dan is een stofzuiger met snoer ook een prima keuze. Je hoeft niet te wachten tot de accu is opgeladen en hebt vrijwel altijd een stopcontact in de buurt.

Geschikt voor welk oppervlak

De keuze voor een nieuwe stofzuiger kun je ook af laten hangen van het soort oppervlak dat je vaak moet stofzuigen. Zo kan het zijn dat je een harde vloer in de huiskamer hebt, zoals bijvoorbeeld parket of laminaat. Je kunt dan kiezen voor een stofzuiger die vooral krachtig is in het zuigen van gladde en harde vloeren. Ook als je dieren in huis hebt is de manier van zuigen een belangrijke overweging. Er zijn speciale stofzuigers die probleemloos dierenharen opzuigen. Bijvoorbeeld van het tapijt of de bekleding van de bank. Uiteraard zijn er ook krachtige stofzuigers die elk vloeroppervlak even grondig kunnen zuigen.

Hoe weet je zeker of hypotheekadvies onafhankelijk is en meer tips

Previous article

Deze boekhoudprogramma’s zijn het populairst onder zzp’ers

Next article

You may also like

More in Blog