Blog

De elektrische auto wordt steeds populairder

0

Waar de elektrische auto tot enkele jaren geleden nog een uitzondering was op de Nederlandse wegen, is dit vandaag de dag natuurlijk een ander verhaal. Waar Tesla de absolute marktleider is op  het gebied van elektrische auto’s, zien we ook dat andere grote automerken zoals Audi, BMW en ook Volkswagen deze markt betreden. Logisch ook, aangezien er geen andere keuze is. Maar wat maakt het nu dat ze elektrische auto zo ontzettend populair is? Aangezien het fiscale voordeel de afgelopen jaren enorm is afgebouwd en ook de aanschaf vele malen hoger ligt. Kortom, reden om hier eens wat dieper in te duiken.

Voordeliger dan brandstof

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je een stuk voordeliger uit bent dan wanneer je een benzine of dieselauto rijdt. Niet voor niets zijn er daarom ook steeds meer werkgevers die hun werknemers verplichten bij het aangaan van een (nieuw) leasecontract om te kiezen voor een elektrische auto. Uiteraard is dit ook vanuit maatschappelijk perspectief, maar ook qua kosten. Een werknemer die namelijk een auto via het werk least, heeft meestal ook recht op een tankpas. Dit maakt het dat het onderaan de streep natuurlijk wel erg prijzig wordt. Op het moment dat ze kunnen laden, kunnen ze dit thuis doen of op de zaak. Vooral wanneer het een groot bedrijf betreft, is de kans vrij groot dat ze een ander tarief betalen voor stroom, dan wanneer je thuis laadt. 

Onderhoudskosten zijn lager

Naast het feit dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen en je dus alleen maar druk hoeft te maken over het feit of je niet teveel betaald voor je autoverzekering, wat je overigens eenvoudig door het online vergelijken van je autoverzekering kunt achterhalen, hoef je je ook weinig tot geen zorgen te maken over het onderhoud van deze auto’s. Waar een verbrandingsmotor natuurlijk allerlei onderdelen bestaat, is dit bij een elektrische auto vele malen minder. Dit zorgt ervoor dat de slijtage vele malen minder is en je ook geen zorgen hebt over eventuele problemen met de motor. Uiteraard kan er ook iets gebeuren met de motor van je elektrische auto, maar deze kans is vele malen kleiner.

Je kunt ze ook leasen

Tweedehands elektrische auto’s zijn bijna niet te koop. Het is dan dus ook niet zo heel erg vreemd dat het voor veel particulieren niet te doen is om enkele tienduizenden euro’s neer te moeten leggen voor een nieuwe Tesla. Het leasen is dan een goed alternatief. Zo weet je maandelijks wat je betaald en hoef je je ook geen zorgen te maken over het onderhoud van je auto. Het enige waarvoor jij verantwoordelijk bent, is het opladen van de auto. De kosten voor de energie die je hiervoor maakt, zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Dit heeft als grote voordeel dat je je dus geen zorgen hoeft te maken over kosten voor onderhoud en je ook niet eenmalig een enorm bedrag hoeft neer te leggen, aangezien je dit maandelijks netjes betaald. Zo kun je dus het geld op je spaarrekening gebruiken voor andere zaken en toch zorgeloos rondrijden voor een vast bedrag per maand. 

Kassa kopen: hier kun je opletten 

Previous article

Betalen in een online casino, hoe werkt dat?

Next article

You may also like

More in Blog