Blog

Enkele tips om energie te besparen!

0

Het besparen op energie is een ontzettend actueel onderwerp en dit wordt bovendien steeds belangrijker voor iedereen. Allereerst is het nu echt tijd om te verduurzamen en dit begint natuurlijk bij jezelf. Zo is ook de Rijksoverheid op dit moment een energiebesparing per jaar aan het stimuleren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Bovendien heb je het waarschijnlijk al gemerkt in je eigen portemonnee, want energiekosten zijn ontzettend gestegen dit jaar. Door de sterke stijging van de prijzen voor gas en stroom zijn de energiekosten maar liefst verdubbeld. Het wordt dus tijd voor ons allen om eens goed te kijken hoe wij het best energie kunnen besparen. Gelukkig kan dit heel simpel zijn en maken kleine dingen meestal al veel verschil! Iets korter douchen, lampen uit en de deuren dicht zijn simpele dingen met een kleine moeite, maar die vaak al wel veel kunnen uitmaken! Om het je gemakkelijk te maken hebben wij enkele tips op een rijtje neergezet om energie te besparen. 

Nieuwe apparaten 

Het klinkt misschien in eerste instantie niet per definitie de meest duurzame optie, maar het kopen van nieuwe apparaten kan ontzettend veel uitmaken in energie verbruik. Een voorbeeld is het kopen van een nieuwe wasmachine. Je zult er misschien nooit stil bij hebben gestaan, maar er worden gemiddeld 156 wasjes gedraaid per huishouden per jaar. Hierop valt dus flink te besparen! En dan bedoelen wij niet dat er minder wasjes gedraaid hoeven te worden, maar het is wél goed om jezelf af te vragen hoe oud je wasmachine nou eigenlijk is. Een nieuwe wasmachine verbruikt namelijk maar liefst 65% minder energie dan een wasmachine die een wasmachine die al 10 jaar oud is. Ben jij benieuwd wat de beste wasmachine is om aan te schaffen? Er zijn vele websites die deze zoektocht voor jou gemakkelijker maken, zoals bijvoorbeeld DeBeste. Deze website vergelijkt de beste wasmachines van 2022 en kijkt naar verschillende aspecten zoals het energieverbruik, de laadvolume, het geluidsniveau en de prijs. Het wordt op deze manier nog makkelijker om erachter te komen wat de beste koop wasmachine is voor jou.

Verbruik minder water

Onlangs is er door de Rijksoverheid vastgesteld dat er een nationaal tekort is aan water. Het is dus een win-win om voor jou op dit moment te besparen op water, want ook de energiekosten gaan hiermee achteruit. Voor het verwarmen van water wordt namelijk veel energie gebruikt en het is daarom slim om zuiniger te zijn met het gebruik van warm water. Dit kan bijvoorbeeld door minder lang te douchen en zodra je jezelf een maximaal aantal minuten geeft, wordt dit al snel een nieuwe gewoonte. Een andere manier om warm water te besparen is om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Hiermee kan je tot twee liter per minuut besparen. Zeker de moeite waard dus!

Isoleer je huis

Als laatst is het misschien een idee om je af te vragen in hoeverre je huis momenteel goed geïsoleerd is. Het goed isoleren van een huis is ontzettend belangrijk, simpelweg omdat het voornamelijk in de winter minder koud toelaat van buiten. Hiermee kun je dus slim besparen op verwarmingskosten. Denk hierbij aan het isoleren van je vloer, muur of dak. Een goed geïsoleerd huis is wederom niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarmee is het zeker de moeite waard!

Passend cadeau vinden voor vriend of collega

Previous article

Wat je moet weten over palletstellingen

Next article

You may also like

More in Blog