Blog

De leukste bloempot ideeën om je plant in te plaatsen

0

Ben jij ook zo’n plantliefhebber? Planten zijn een van de meest populaire ‘accessoires’ om je huis letterlijk en figuurlijk op te fleuren. Planten geven een botanische look & feel en passen binnen elke interieurstijl, hoe modern en strak, of rommelig en chaotisch je ook bent. Een plant plaats je natuurlijk altijd in een bloempot of plantenbak, maar wat zijn nou eigenlijk leuke ideeën? Dit zijn onze favorieten.

Bloempot op pootjes

Wanneer je plant van zichzelf niet super hoog is, is het zonde om deze op de grond te  zetten. Met gemak kun je hem dan over het hoofd zien. Dit kun je heel makkelijk oplossen door te kiezen voor een plantenbak op pootjes. Uiteindelijk groeit je plant hopelijk natuurlijk tot grote hoogtes, maar in het begin zal hij nog wel wat klein van stuk zijn. Een bloempot op pootjes maakt dat je plant optisch automatisch wat groter lijkt te ogen.

empty desk near curtain

Rechthoekige plantenbak

Je zou ook kunnen kiezen voor een rechthoekige plantenbak, die bijvoorbeeld uitstekend gebruikt kan worden om een balkon iets op te fleuren. Wanneer je de rechthoekige plantenbak met haakjes bevestigt aan de reling van het balkon, heb je een horizontale plantenlijn.

Een hoge plantenbak

Een hoge plantenbak van de nieuwe collectie van Ikala kun je perfect in de tuin plaatsen en zo een plant als een echte eyecatcher in de tuin hebben. Wanneer je bijvoorbeeld twee hoge plantenbaken aan elke zijde van de voordeur van je huis plaatst, maak je gelijk van je ingang een chique entree.

Plantenstandaard

Wanneer je meerdere planten tegelijkertijd op een standaard zou willen zetten, kun je gebruik maken van een plantenstandaard. Kies je voor een verticaal model, dan kun je op meerdere verdiepingen verschillende planten boven elkaar plaatsen en zo een illusie creëren van een plantenwand die zichzelf opwerkt in de hoogte.

Bloempot in dierenvaas

Tegenwoordig zijn er ook allerlei leuke vazen die niet alleen dienen als vaas, maar ook als interieuraccessoire. Zeker wanneer je het dierenthema meer in je huis hebt verwerkt, ka neen vaas als extra accessoire helemaal bijdragen aan het thema. Wist je dat gouden dierenornamenten een echte trend zijn voor 2022?

4 praktische tips voor het openen van een zakelijke rekening

Previous article

Een nieuw jaar biedt nieuwe mogelijkheden

Next article

You may also like

More in Blog