Blog

Detailhandel FMCG ook online steeds actiever

0

Het aantal producten dat consumenten online aankoopt, is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. De logistiek in de magazijnen van de vele aanbieders, heeft daarmee ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Bij het productaanbod kunnen we onderscheid maken tussen duurzame artikelen, met een lange levensduur, en goederen die snel vervangen worden, de fast moving consumer goods.

Wat is de FMCG detailhandel?

Bij de FMCG detailhandel hebben we het over de handel in goederen die een hoge omloopsnelheid hebben. De consument heeft daarbij niet de verwachting dat het gekochte product een lange levensduur heeft. De producten in de FMCG detailhandel worden intensief gebruikt en dus ook weer eenvoudig vervangen als dat noodzakelijk of gewenst is. Vaak is het aantal aanbieders van de producten groot, waardoor er voor de consument veel keuze is. Dit maakt de onderlinge concurrentie tussen de aanbieders dus eveneens groot.

Wat valt er allemaal onder de FMCG-detailhandel?

Hoewel de online verkoop een groot onderdeel is van de FMCG-detailhandel, vallen niet alleen de webshops onder de FMCG-branche. Ook supermarkten, drogisterijketens en andere detailhandel kunnen onder de paraplu van de FMCG-detailhandel vallen. Dit zijn dan bijvoorbeeld winkels die verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep of tandpasta verkopen. Maar eigenlijk kun je zeggen dat het aanbod in de detailhandel zeer groot en divers is. Het kunnen ook bepaalde levensmiddelen en wasmiddelen zijn of bijvoorbeeld rokersbenodigdheden. Vaak gaat het om merkartikelen die op veel verkooppunten worden aangeboden. De consument heeft dus veel keuze en kan ook nog goed de prijzen vergelijken. 

Waarom vallen rokersbenodigdheden onder de FMCG-detailhandel?

Bij rokersbenodigdheden is het aanbod ook zeer uitgebreid en divers. Het verbruik is groot, zeker als we het bijvoorbeeld hebben over sigaretten. Deze zijn uiteraard eenmalig te gebruiken. Toch vallen ook andere rokersbenodigdheden onder de goederen die snel en vaak verkocht worden. Want deze producten raken op of onderdelen moeten vervangen worden. Dan let je op de volgende zaken:

  • Snel uit voorraad leverbaar. Onder rokersbenodigdheden vallen een heleboel artikelen die je bij het roken kunt gebruiken. Dit zijn niet alleen aanstekers, vloeitjes of hoesjes waar je sigaretten in kunt bewaren. Het gaat veel verder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan elektronische sigaretten en dampers. Bij een e-sigaret koop je opladers, batterijen of reserveonderdelen. En natuurlijk vul je regelmatig de vloeistoffen bij. Voor het roken van kruiden heb je dan weer een grinder nodig en reservefilters. Je zoekt daarbij een winkel die je rokersbenodigdheden snel uit voorraad kan leveren, zodat je niet zonder hoeft te zitten.
  • Keuze uit prijzen. Door de vele aanbieders van rokersbenodigdheden heb je niet alleen veel keuze, je kunt bovendien eenvoudig prijzen vergelijken. Dat maakt het beslissen over de aankoop eenvoudiger en sneller.
  • Alle rokersbenodigdheden in een keer bestellen. Wil je hele voorraad rokersbenodigdheden in een keer aanvullen, dan is het heel gemakkelijk als je alles wat je nodig hebt, in een keer kunt bestellen. Dus kies je voor een aanbieder die alle producten heeft van het merk waar je naar op zoek bent. Dit heeft ook weer het voordeel dat je sneller beslist om je bestelling te plaatsen.

Vooral online winkels scoren goed op dit gebied. Zij hebben een vaak een snelle bezorgservice en daarbij heb je het gemak dat je voor je rokersbenodigdheden de deur niet uit hoeft.

Het kiezen van het juiste soort mannen ondergoed

Previous article

Wat is een goede zomerjas voor heren?

Next article

You may also like

More in Blog