Handig

Een organisatie opstarten: denk ook aan de techniek

0

Wanneer je een bedrijf of organisatie op wilt gaan starten, komt er erg veel op je af. Er is een schijnbaar oneindige lijst aan dingen waar je aan moet denken, en iedere nieuwe stap levert weer nieuwe dingen op je to do-list op. Alhoewel het in veel gevallen niet bovenaan staat, en vaak pas aan de orde is wanneer er al heel veel andere stappen genomen zijn, is het toch goed om ook de ICT al in een vroeg stadium in je proces mee te nemen. Deze bepaalt voor een veel groter deel dan je vooraf denkt de manier waarop er binnen je organisatie gewerkt kan en zal worden, iets waar je beter niet te laat over na kan gaan denken.

Begin er maar eens aan

Ieder nieuw bedrijf begint met een goed idee. Of, met een idee, in ieder geval. Of dat ook goed is, blijkt vaak pas in een later stadium. Hoe dan ook, een idee, een droom, een wens of zelfs een heel concreet plan. Iets dat verder uitgewerkt moet gaan worden, maar waar de toekomstige eigenaar direct enthousiast over is.

Dit is misschien wel de leukste fase van het opstarten. Het dromen, het opstarten. Alles is nog mogelijk! Om je idee echter om te zetten in een goed bedrijf, zal je vanuit deze fase vrij snel om moeten schakelen naar een wat concreter verhaal. Naar praktische zaken. Minder spannend, maar wel minstens zo belangrijk. Zaken als vestigingsplaats, hoeveelheid personeel, te maken kosten. Bedrijfsplannen, consumentenanalyses, mogelijke winstgevendheid. Financiering, verzekeringen, administratie. Ook dat moet allemaal geregeld worden, en liefst een beetje snel.

Vergeet de ICT niet

In deze fase van de opstart zou je ook de ICT hoog op de agenda moeten zetten. Zeker nu de manier waarop je deze inricht voor een groot deel ook de manier van werken binnen het bedrijf kan bepalen. Kies je voor een cloud-oplossing, zoals Microsoft Azure? Dan kies je voor flexibiliteit, voor een manier van werken waarbij het kantoor niet altijd de uitvalsbasis hoeft te zijn.

Veel startende en bestaande bedrijven zien hier inmiddels het nut van in, vanwege de flexibiliteit en veelal ook het gemak dat een dergelijk platform kan leveren. Op deze manier kan iedereen, zelfs de ICT-beheerder, zijn of haar werkzaamheden op verschillende locaties uitvoeren, iets wat past bij een moderne manier van werken. Bovendien kan via Azure DevOps op een moderne manier software worden ontwikkeld die specifiek voor het bedrijf bestemd is. De manier waarop je je ICT inricht heeft grote invloed op de manier van werken, dus wacht niet te lang met het doorhakken van knopen op dit gebied.

Kan dat niet gemakkelijker? Kilometerregistratie

Previous article

Spots op de juiste manier aanbrengen

Next article

You may also like

More in Handig