Geld

Flexibel krediet: wat is het en voor wie?

0

Je bent een startende of bestaande ondernemer en bezig met het oriënteren op een lening. Een lening die je nodig hebt omdat je tijdelijk extra geld nodig hebt voor je bedrijf. Dan is het flexibel krediet precies wat je zoekt! Flexibel krediet is een term die misschien minder vaak gebruikt wordt. Misschien ken je het wel als werkkapitaal krediet of doorlopend krediet. Het flexibel krediet biedt jou als ondernemer in ieder geval extra financiële ruimte.

Een krediet voor onverwachte kosten

Als je een onderneming hebt kunnen er soms onverwachte kosten op je afkomen. Met een flexibel krediet heb je altijd wat achter de hand. Heb je bijvoorbeeld een kortlopende financiële behoefte om je facturen te betalen? Heb je krediet nodig om laat- of niet betalende klanten op te vangen? Of wil je een flexibel krediet gebruiken om de voorraad aan te vullen? Het is allemaal mogelijk. De betalingscapaciteit wordt vergroot door middel van het afsluiten van een flexibel krediet. Zorg er, voordat je een flexibel krediet aanvraagt, in ieder geval voor dat je een goed ondernemingsplan hebt.

Jij bepaalt zelf!

Bij een flexibel krediet geldt een kredietlimiet. Tot dit bedrag bepaal jij zelf hoeveel én wanneer je geld opneemt uit dit krediet. Over het geld dat je opneemt betaal je rente en aflossing. Kies je ervoor om niks op te nemen? Dan betaal je ook niks. Afgeloste bedragen kunnen altijd weer opnieuw opgenomen worden. Zeker handig als je er achteraf achter komt dat je toch iets meer geld nodig had dan gedacht. Doordat je flexibel kan lenen heb je altijd ruimte om in te spelen op jouw financiële behoefte.

Voor- en nadelen van het flexibel krediet

Een flexibel krediet is erg populair omdat deze vorm diverse voordelen heeft. Je kiest ten eerste zelf hoeveel geld je wilt lenen binnen de kredietlimiet. Daarnaast betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt. Verder kan je de lening altijd zonder extra kosten aflossen. Tot slot kunnen afgeloste bedragen weer opnieuw opgenomen worden. Ondanks alle voordelen zitten er ook nadelen aan het flexibel krediet. De lening heeft namelijk geen vaste looptijd. Door telkens geld op te nemen, blijf je aan de lening vastzitten. Verder kan de rente van de lening dalen, maar ook stijgen. Hierdoor kunnen je leenkosten hoger worden. Tot slot profiteer je helaas niet van de renteaftrek.

Ander financieringsproduct meer wat voor jou?

Het flexibel krediet is er voor startende en bestaande ondernemers die houden van flexibiliteit. Het kan natuurlijk ook dat jij andere wensen en behoeften hebt bij het afsluiten van een lening. Dan kan je kiezen voor een ander zakelijk krediet. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en er bestaat voor alle ondernemers een krediet die bij hem of haar past. Belangrijk is om alle voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Maak voor jezelf een lijstje! Waarvoor wil jij het krediet gebruiken? Hoeveel wil je lenen? En ga ten slotte bij de verschillende leningen na hoeveel rente en kosten je moet betalen. Zo maak je een weloverwogen keuze.

Zo gaan je aan de slag met SEO

Previous article

Kan dat niet gemakkelijker? Kilometerregistratie

Next article

You may also like

More in Geld