Geld

Hoe kan een zakelijke lening jouw bedrijf verder laten groeien?

0

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan heb je ongetwijfeld groei voor ogen. Sommige bedrijven groeien vanzelf, maar helaas is dit lang niet bij ieder bedrijf het geval. Veel bedrijven moeten namelijk investeren om te groeien. Om te investeren moet jouw onderneming over voldoende geld beschikken. De meeste ondernemers spreken hiervoor hun eigen vermogen aan of regelen externe financiering. Heb je niet voldoende eigen vermogen om te investeren? Kijk dan of een zakelijke lening tot de mogelijkheden behoort. Vraag jij je af hoe een zakelijke lening jouw bedrijf verder kan laten groeien? Wij vertellen je in deze tekst precies hoe dit zit.

Geschikt voor langlopende investeringen
Als ondernemer kun je vandaag de dag voor verschillende financieringsvormen kiezen. Naast een zakelijke lening kun je bijvoorbeeld ook zakelijk krediet aanvragen. Zoek je een financiering om een langlopende investering in je bedrijf te financieren zoals een machine, uitbreiding of uitbreiding? Kies dan voor een zakelijke lening. Deze financieringsvorm leent zich namelijk uitstekend voor langlopende investeringen en heeft meestal een looptijd van 5 jaar. In tegenstelling tot bij een zakelijk krediet krijg je het geld bij een zakelijke lening direct op jouw rekening gestort. Vervolgens kun je er meteen mee investeren. Hierdoor staat niets de groei van jouw bedrijf nog in de weg.

Waar gebruik je een zakelijke lening voor?
We haalden hierboven al aan dat een zakelijke lening vooral geschikt is voor langlopende investeringen. Nu vraag jij je mogelijk af waar je aan moet denken bij een langlopende investering. Dit kunnen verschillende zaken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke lening afsluiten als je een nieuwe machine nodig hebt. Dit kan ter vervanging van een oude machine zijn, maar ook ter uitbreiding van jouw bedrijf. Met een extra machine kun je het productieproces versnellen, waardoor je meer produceert. Dit betekent dat er ook meer verkocht kan worden en dat levert jou meer geld op. In dat geval is er sprake van groei.

Een zakelijke lening is overigens niet alleen geschikt voor het financieren van een nieuwe machine. Nee, want je kunt ook zakelijk geld lenen als je jouw bedrijf uit wilt breiden. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als je uit jouw jasje groeit. Sommige bedrijven kiezen er in dat geval voor om naar een groter pand te verhuizen. Zit jij goed op de plek waar je nu zit? Dan wil je hier waarschijnlijk niet weg. Gelukkig hoeft dit ook niet altijd. Zo behoort uitbreiding op de huidige locatie misschien wel tot de mogelijkheden. Ook hiervoor kun je een zakelijke lening gebruiken. Benieuwd wat er mogelijk is? Klik hier en kom alles te weten over een zakelijke lening.

Hoe zit het met de rente?
Het is voor jou ongetwijfeld niet nieuw dat geld lenen kosten met zich meebrengt. De partij die jou het geld leent moet immers ook verdienen aan de lening. Daarom krijg je te maken met rente als je een zakelijke lening afsluit. Bij een zakelijk krediet is deze rente te vergelijken met de rente op een rekening courant, maar bij een zakelijke lening is dit net wat anders. Je betaalt hier namelijk rente over het volledige bedrag dat nog open staat. Bij een zakelijk krediet betaal je juist alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen uit je limiet. Welke product gunstiger is voor jou qua rentepercentage hangt af van de situatie. Sluit een zakelijke lening overigens nooit af zonder te vergelijken. Door een vergelijking weet je namelijk zeker dat je niet onnodig veel rente betaalt.

Zo kies je het perfecte cadeau

Previous article

Zoekmachine optimalisatie voor een groter bereik

Next article

You may also like

More in Geld