Huis & Kantoor

Je huis beveiligen op 5 verschillende manieren 

0

Wil jij graag je huis gaan beveiligen? Wij vertellen je hoe zonder zorgen je huis en haard kan verlaten. Inbrekers maken geen kans met deze 5 beveiligingsmethodes. 

Soms ga je toch wel met een beetje spanning van huis. Want heb je de deur wel goed op slot gedaan? Of staat dat raampje boven niet nog open? Vooral wanneer je wat langer van huis bent kan dat behoorlijk wat stress opleveren. Gelukkig zijn er met de technologie tegenwoordig ontzettend veel manieren om je woning goed te beveiligen. Van een draadloze camera tot geavanceerde alarminstallaties. Wij zetten in dit artikel 5 verschillende manieren op een rij. Zo hoef je nooit meer bang te zijn voor inbrekers.

Camera’s 

Hoewel het misschien erg ingewikkeld lijkt beveiligen steeds meer particulieren hun woning met camera’s. Over het algemeen kiezen ze dan voor erg zichtbare camera’s en soms zelfs voor dummies. Een dummie lijkt precies op een echte camera. Het enige verschil is dat ze nep zijn. Dit moet inbrekers afschrikken. Wil jij liever niet dat je camera’s opvallen rondom de woning? Dan kan je ook kiezen voor een spy camera. Dit is vaak een kleine camera die je gemakkelijk kan bevestigen maar totaal niet opvalt. 

Goede sloten 

Natuurlijk is het naast een camera ook slim om je huis goed af te sluiten. Denk dus altijd goed aan ramen die boven nog open staan voordat je weggaat. Ook wanneer je maar kort weg bent kan een goede inbreker snel binnen zijn en weer met de buiten vertrekken. Let dus altijd op of je SKG gekeurde sloten in je deuren laat zetten. Je hebt tegenwoordig ook elektronische sloten die je met een tag kan openen. De hoeveelheid sterren bepaald hoe goed je slot is. 

Afschrikbeveiliging 

Soms is het helemaal niet nodig om dure alarmsystemen te plaatsen. Je kan namelijk ook dieven afschrikken door beveiliging te plaatsen die ze afschrikt. Denk aan een bordje van een hond, dit terwijl je misschien helemaal geen hond hebt. Of een bordje met: ‘je wordt opgenomen zodra je dit pand betreedt’. Dit zijn allemaal mogelijkheden om inbrekers buiten de deur te houden zonder al te veel moeite. 

Alarminstallaties 

Een goede alarminstallatie kan ook helpen voor een nog beter beschermde woning. Zo kan je bijvoorbeeld een alarm instaleren bij alle deuren en ramen. Zodra je het alarm hebt ingesteld zal hij afgaan zodra iemand ook maar probeert om binnen te komen. Je kan nieuwe alarmen tegenwoordig ook koppelen met jouw smartphone. Op deze manier krijg je gelijk bericht wanneer er iets gebeurt rondom of in je woning. Je kan ook een alarm laten plaatsen door een beveiligingsbedrijf. Zij komen dan gelijk in actie wanneer het alarm afgaat. 

Dievenklauwen 

De dievenklauw is een veelgebruikte manier om inbrekers buiten de deur te houden. Je kan ze niet op alle ramen en deuren zetten wanneer je vertrekt. Maar bijvoorbeeld wel rondom de woning. Het is vaak een cilinder die bij het sluiten van de deur in een buis schuift. Hierdoor kan je scharnieren niet van buiten openen.

Wat zijn de voordelen van een hogedrukreiniger?

Previous article

Tips om thuis te relaxen

Next article

You may also like