BlogHuis & Kantoor

Jouw keuken afmaken met accessoires

0

Het is eindelijk zover: je nieuwe keuken is geleverd en wordt gemonteerd. Wanneer de keuken helemaal gemonteerd is, is deze vaak toch nog niet helemaal af. De keuken mist dan namelijk nog wat extra accessoires, waarmee je jouw keuken echt helemaal compleet maakt. Maar aan welke accessoires kun je dan denken? En hoe style je dan je keuken af? Wij vertellen het je!

Bepaal de keukenstijl

Voordat je accessoires uit gaat zoeken, is het aan te raden te bedenken welke stijl jouw keuken heeft. Je kunt namelijk met de accessoires de stijl van de keuken nog eens extra versterken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw keuken een wat neutrale uitstraling heeft en dat je met de accessoires juist meer wil uitpakken. Bedenk dus vooraf welke stijl jouw keuken met accessoires moet krijgen, voordat je gaat shoppen.

Praktische accessoires

Er zijn verschillende accessoires die regelmatig ook nog eens van pas komen tijdens het koken. Denk bijvoorbeeld aan een houten snijplank die je tegen de achterwand van de keuken zet. Dit staat niet alleen heel leuk, je kunt de plank ook makkelijk pakken als je deze nodig hebt. Of denk aan een reling waar je je kookgerei aan kunt hangen. Vooral in een landelijke of klassieke keuken is dit niet alleen een praktische maar ook zeker stijlvolle toevoeging. Wanneer je een messenset hebt kun je deze ook op een stijlvolle manier in een messenblok op het werkblad zetten.

Stijlvolle toevoegingen

Accessoires kunnen heel praktisch zijn, maar soms ben je vooral op zoek naar een stijlvolle toevoeging die misschien net wat minder praktisch is. In de keuken kun je bijvoorbeeld een mooie vaas met (droog)bloemen neerzetten of kies voor een plateau met daarop verschillende kaarsen en andere accessoires. Je kunt eventueel ook voor geurstokjes of geurkaarsen gaan, maar hou er dan rekening mee dat deze geuren zich gaan mengen met de geuren van jouw gerechten. Dit kan namelijk weleens een wat minder geslaagde combinatie zijn.

Multifunctionele accessoires

De praktische accessoires zijn natuurlijk ook een beetje multifunctioneel. Maar er zijn nog meer multifunctionele accessoires. Denk bijvoorbeeld aan accessoires die je ook kunt eten. Nu vraag je je misschien af wat we hiermee bedoelen. Maar denk bijvoorbeeld eens aan een glazen fles met olijfolie of een luxe peper- en zoutstel. Deze wil je vaak graag voor het grijpen hebben en gebruik je vaak, door ze in een stijlvolle verpakking te doen maak je er accessoires van. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook glazen potten met pasta’s of muesli op het aanrecht plaatsen, daarmee creëer je een warme sfeervolle ruimte.

Kies voor planten

Wanneer je wat natuur je keuken in wil brengen, zijn planten een goede optie. Hiermee voeg je veel warmte en sfeer toe aan de keuken. Je kunt bovendien ook voor kruidenplanten kiezen, die je dus ook tijdens het koken kunt gebruiken. Zo maak je ook van je planten een multifunctioneel accessoire. Wanneer je niet zo goed bent in het onderhouden van planten, kun je natuurlijk ook altijd kijken naar kunstplanten. Zo kies je toch voor de warme uitstraling van planten, maar hoef je ze niet te onderhouden.

Doe inspiratie op

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor de accessoires van je nieuwe keuken? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje op Pinterest of op een website van een keukenwinkel. Daar vind je vaak allerlei tips en tricks om jouw keuken helemaal af te maken!

Ontdek de Diverse Soorten Magazijnstellingen

Previous article

Timemanagement in de detailhandel: hoe timension jouw winkel kan transformeren

Next article

You may also like

More in Blog