BlogHandig

Ontdek de Diverse Soorten Magazijnstellingen

0

Wanneer je een magazijn beheert, is een efficiënte opslag essentieel voor een soepel logistiek proces. Magazijnstellingen kunnen je helpen bij het optimaliseren van de beschikbare ruimte en het verbeteren van je operaties. Maar welke past bij jou? Er zijn verschillende soorten stellingen beschikbaar, elk ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen, kan het een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. In deze blog gaan we dieper in op de diverse soorten magazijnstellingen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor een georganiseerde en gestroomlijnde opslagruimte.

Maximaliseer je magazijn met een palletstelling

Palletstellingen zijn een van de meest gebruikte en veelzijdige opslagsystemen in magazijnen. Ze zijn speciaal ontworpen voor het opslaan van goederen in grote hoeveelheden en maken gebruik van pallets als dragers voor de producten. Door verticaal te stapelen, wordt de hoogte van je magazijn optimaal benut. Hierdoor vergroot je niet alleen meer opslagcapaciteit, maar creëer je ook eenvoudige toegang tot de opgeslagen goederen, wat de efficiëntie van het orderpicken aanzienlijk verbetert. 

Een legbordstelling voor kleine en lichtere artikelen

Voor kleinere en lichtere artikelen zijn legbordstellingen een uitstekende keuze. Deze stellingen bestaan uit horizontale planken die eenvoudig kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je voorraad. Legbordstellingen bieden gemakkelijke toegang tot individuele producten, waardoor ze ideaal zijn voor magazijnen met een hoge omloopsnelheid van kleinere goederen, zoals in retail omgevingen.

Efficiënte opslag met inrijstellingen 

Inrijstellingen zijn speciaal ontworpen voor de opslag van grote hoeveelheden identieke goederen. Deze stellingen stellen maken het mogelijk om de pallets diep in de stelling te plaatsen, waardoor je meer opslagruimte creëert en een hogere opslagcapaciteit bereikt. Het is een perfecte keuze voor producten met een lage omloopsnelheid of seizoensgebonden artikelen.

Draagarmstellingen voor langere en zwaardere goederen

Wanneer je te maken hebt met langere en zwaardere goederen, zoals buizen, planken of metalen staven, zijn draagarmstellingen de perfecte optie. Deze stellingen zijn uitgerust met horizontale armen die dienen als dragers voor de opslag van lange items. Het ontbreken van verticale steunen aan de voorkant maakt het gemakkelijk om items met verschillende lengtes op te slaan. Met de mogelijkheid om eenvoudig de hoogte van de armen aan te passen, bieden draagarmstellingen flexibiliteit voor verschillende soorten goederen.

Verdubbel je ruimte met een entresolvloer

Entresolvloeren zijn geen stellingen op zich, maar eerder verdiepingen die je kunt toevoegen aan je magazijn om extra opslagruimte te creëren. Deze vloeren maken het mogelijk om de beschikbare verticale ruimte volledig te benutten zonder de noodzaak van het uitbreiden van je magazijn. Het is een uitstekende oplossing als je behoefte hebt aan extra kantoorruimte, werkstations of gewoon meer opslagcapaciteit.

Een weloverwogen keuze

Of je nu actief bent in een groot distributiecentrum of een bescheiden opslagfaciliteit, het kiezen van het juiste type magazijnstellingen is essentieel voor een georganiseerde en efficiënte werkomgeving. Het is belangrijk om rekening te houden met de aard van je goederen, de omloopsnelheid, beschikbare ruimte en toekomstige groei. Neem de tijd om de diverse soorten magazijnstellingen te evalueren en maak een weloverwogen keuze die aansluit bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. 

 

Van rommel naar rendement: opbergtrucs voor een winstgevende winkelomgeving

Previous article

Jouw keuken afmaken met accessoires

Next article

You may also like

More in Blog