BlogHuis & Kantoor

Kantoor isoleren? Zo kun je dat doen

0

Jij en je collega’s, werkgevers of werknemers zullen veel tijd op kantoor doorbrengen. En om het aangenaam te houden is de kans erg groot dat jullie af en toe de verwarming flink op stoken om het een beetje aangenaam warm te hebben. Maar, wanneer het kantoor niet goed geïsoleerd is is deze warmte ook in nota bene weer weg en blijf je onnodig energie verbruiken en warmte verspillen. Veel innovatieve en progressieve kantoren kiezen er dan ook voor om te investeren in de isolatie van hun kantoorpand.Wij bespreken in dit artikel alles wat je moet weten over de isolatie van je kantoor.Zou het wat voor jou zijn?

De grootste voordelen

De grootste voordelen die verbonden zijn aan de isolatie van je kantoor is dat het duurzaam is en daarmee goed voor het milieu. Je bespaart veel energie en warmte die anders onnodig verloren zou gaan.Daarnaast is deze energiebesparing ook nog eens ontzettend goed voor je portemonnee. Je betaalt immers een stuk minder aan je energieleverancier. Benieuwd hoe je dat precies aanpakt, een kantoor isoleren? Wij leggen het je uit. 

Dubbel glas 

Bij de meeste nieuwere panden enkel glas sowieso verboden dus de meeste kantoorpanden zullen al gebruik maken van dubbel glas, maar mocht jouw kantoor nog ramen hebben van enkel glas, dan is dat het eerste wat je gemakkelijk en relatief goedkoop kunt aanpassen om de isolatie van je kantoor te verbeteren. 

Vermijd hout 

In plaats van kozijnen of deuren van hout kun je het beste kiezen voor kozijnen en deuren van kunststof. Deze laten namelijk eenstuk minder warmte door en daarmee werken kozijnen en deuren van kunststof heel isolerend. Daarnaast is een ander groot voordeel van kunststof dat het makkelijk te onderhouden is en lang meegaat, wat ook een duurzaam voordeel is. 

Vloerisolatie 

Heb je snel last van koude voeten of benen? Voor de koukleumen onder ons zal vloerisolatie echt een uitkomst zijn, omdat het de vloer tot wel vier graden verwarmt. Volgens onderzoek is wat je bespaart aan energiekosten door vloerisolatie vergelijkbaar met een rendement van 7% op een spaarrekening bij de bank. Wow! Bij vloerisolatie wordt het als het ware isolatiemateriaal aangebracht onder de vloer, die als een extra laagje dient waardoor warmte minder makkelijk kan ontsnappen en je energie bespaart. Laat dit wel door een kwalitatief goed isolatiebedrijf doen, omdat je anders alles na een paar jaar weer moet vervangen en dan nog verder van huis bent. 

Dak isoleren 

Ook het dak is perfect om te laten isoleren wanneer je op zoek bent naar kantoorisolatie. Hierbij wordt er aan de buitenkant van het dak, of binnen langs langs het plafond, een extra laag aangebracht en blijft het binnen warmer. Tip: als je toch dingen op het dak aan het aanpassen bent, neem dan ook eens in overweging om zonnepanelen aan te schaffen. Zo kun je ook nog eens zelf energie kweken. Als dát geen duurzaamheids-bewustzijn uitstraalt vanaf je bedrijf…! 

Tot slot: trek een vest aan

Wie echt op energie zal willen besparen moet accepteren dat het soms iets kouder kan zijn dan normaal, en dat er vervolgens niet altijd veel warmte gestookt hoeft te worden. Door een extra vest aan te trekken bespaar je heel gemakkelijk op de energierekening! 

Zo maak je offline reclame voor je bedrijf

Previous article

Wat komt er allemaal kijken bij het bezitten van een tuin?

Next article

You may also like

More in Blog