BlogHuis & Kantoor

Wat komt er allemaal kijken bij het bezitten van een tuin?

0

In de tuin zijn én werken betekent dat je offline bent. Sterker nog, je kunt je telefoon gerust binnen laten liggen als jij geniet van je tuin en alles wat je daarin hebt gezet, geplant of geplaatst. Maar voordat je daarvan kunt genieten, moet je natuurlijk wel werken aan die allermooiste en beste tuin. Hier een overzicht van alle onderdelen voor de meest effectieve werkmethode voor jouw perfecte tuin!

  1. Indeling maken, wat komt waar?

Een tuinplan is belangrijk als jij aan de slag gaat met je eigen tuin. In zo’n plan zet je alles wat je straks wilt gaan planten. Maar ook welke planten waar komen en wat je bijvoorbeeld gebruikt als afscheidingsmateriaal. Wil je tegels op de grond? Komt er ergens een boom? En wil je misschien een veranda. Wat jij precies wilt in zo’n tuin, komt in zo’n tuinplan. Het is jouw houvast voor de komende periode waarin je aan de slag gaat.

  1. Bestrating

Wat wil jij straks een mooi terras waar je volop van de zon kunt genieten? Dat kan niet natuurlijke op veel verschillende ondergronden. Wil je weinig onderhoud, dan is een stenen bestrating ideaal. Wil je toch meer groen of natuur. Dan kun je dit ook gedeeltelijk aanvullen. Denk aan extra zand, materiaal en natuurlijk andere leuke tegels.

  1. Tuinhuisje erbij?

Wil jij bijvoorbeeld een mooi tuinhuis kopen om te bouwen in je achtertuin of denk je aan het bouwen van een veranda. Je kunt hiervoor een professioneel bedrijf inschakelen dat het voor jou op locatie bouwt of dat je helpt met het bouwplan. Ze kunnen het zelfs voor jou op locatie bouwen of het in verschillende gedeeltes leveren, zodat je het alleen nog maar zelf in elkaar hoeft te zetten. Ideaal! Bezoek bijvoorbeeld Blokhutwinkel.nl.

  1. Begroeiing

Vervolgens kun je kijken naar welke planten bij jouw tuin en je eigen stijl passen. Wil je het in potten doen, of wil je ze rechtstreeks in de aarde stoppen om voor een natuurlijk gevoel? Je hoeft tegenwoordig niet eens meer naar het tuincentrum voor het halen van je planten. Het voordeel van online je planten bestellen is dat je precies de planten uit je tuinplan kunt op zoeken. Zo ben je ook nog eens minder vatbaar voor koopjes in het tuincentrum. Al gaat er natuurlijk ook niets tegen een dagje in het tuincentrum. Je kunt online ook veel zaadjes vinden die je bijvoorbeeld voor je eigen groentetuin kunt planten.

  1. Aankleding

En dan de kers op elke tuin: de aankleding. Van verlichting, kussentjes, tuinbeelden, kleden tot aan complete loungesets. Het leukste van zo’n tuinproject is de laatste stap. De aankleding van jouw achtertuin zorgt ervoor dat je jouw eigen sfeer en smaak kunt toevoegen.

Kantoor isoleren? Zo kun je dat doen

Previous article

5 slimme trucs om een kantoor huiselijker te maken

Next article

You may also like

More in Blog