Veel mensen dromen ervan om hun geniale idee om te zetten in een groot bedrijf. Toch zijn er in werkelijkheid weinig mensen die daadwerkelijk de stap maken. Hierdoor blijven heel veel goede ideeën op de plank liggen. Erg zonde voor de mensen zelf, maar ook voor jou en mij. Want wat nu als iemand net die perfecte oplossing heeft voor jouw dagelijkse probleem? Dan zou het fijn zijn als die persoon toch doorpakt met zijn of haar idee. Misschien is de weg ernaartoe te onduidelijk en haken daarom veel mensen af. Wij geven daarom graag meer informatie over de weg van een start -up: van idee naar BV.
Van idee naar plan
Als jij een goed idee hebt, is het belangrijk om een helder plan voor jezelf op papier te zetten. Welke stappen moet jij nemen om jou idee om te zetten naar een start -up? Gaat het om een product, zoek dan naar de mogelijkheden van ontwikkeling. Kies je voor een dienstverlening, dan kan het interessant zijn om een te praten met andere mensen uit het werkveld. Zo kom je erachter waar behoefte aan is en of jouw idee kans van slagen heeft. Verwerk alle informatie in jouw plan, zodat je een duidelijk pad hebt met stappen die je een voor een zet.
De rechtsvorm kiezen
De rechtsvorm voor jouw start-up is erg belangrijk. Elke rechtsvorm heeft namelijk eigen rechten en plichten. Daarnaast kost het opstarten van een eenmansbedrijf alleen de inschrijvingskosten van de Kamer van Koophandel, maar het opstarten van een NV kost snel veel meer geld. Afhankelijk van hoeveel geld je denkt te verdienen, kies je de juiste vorm. Het eenvoudigste is om klein te beginnen. Mocht jouw bedrijf steeds meer groeien, dan heb je later altijd de mogelijkheid om jouw rechtsvorm om te zetten. Zo heb je altijd de beste rechtsvorm voor jouw onderneming. Meer informatie over het oprichten van jouw bedrijf vindt je hier: bv oprichten bij FIRM24
De financiering
De financiering is voor ieder idee anders. Sommige ideeën start je bijvoorbeeld vanuit huis en zonder voorraad. Of een dienstverlening waar je alleen een website voor nodig hebt. In dat geval is de financiering vaak klein. Wil jij een product ontwikkelen en laten produceren, dan heb je veel meer geld nodig. Je kan hiervoor spaargeld gebruiken, maar ook zoeken naar investeerders. Let wel op, dat bij het gebruik van investeerders je vaak een deel van jouw bedrijf in eigendom heeft.
De administratie
Bij iedere onderneming moet ook een administratie worden bijgehouden. Afhankelijk van de grootte van de geldstromen kan je ervoor kiezen om dit zelf te doen, of te laten doen. Indien je het zelf wil doen, kan je daarnaast ook gebruik maken van administratiesoftware. Deze ondersteunt jou in de dagelijkse administratie en kan bijvoorbeeld automatisch facturen voor jou opstellen.
Ga aan de slag!
Het opzetten van een start-up is dus voor iedereen anders. Zorg ervoor dat je een helder plan hebt voor jezelf, zodat je weet welke stappen je moet zetten. De weg van een ondernemer is daarnaast niet altijd zonder hobbels. Blijf hard werken en dan zal jouw idee vast en zeker succesvol worden! Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op: www.firm24.com