Huis & Kantoor

Tips en trends voor je badkamer

0

Heb jij nog goede badkamer inspiratie nodig? Of ben je benieuwd naar de nieuwste trends? Met behulp van de tips en trends uit deze blog kun jij jouw badkamer op een unieke, aantrekkelijke en stijlvolle manier vormgeven, waar je bij elk bezoek weer optimaal van kunt genieten.

Kleurrijke badkamer trends

In 2023 zijn er een aantal kleurtrends die we veel terugvinden in badkamerinterieurs, waaronder:

  • Roze: Deze veelzijdige kleur kan uitstekend gecombineerd worden met wit marmer, eikenhouten meubels en gouden kranen, waarbij het voor een charmante, elegante uitstraling zorgt.
  • Donkergroen: Groentinten zijn populair en donker en vergrijsd groen kan een zeer luxe uitstraling geven.
  • Beige: Of ga voor een tijdloze favoriet en lichte basiskleur die rust en ruimte uitstraalt. Beige past ook goed bij allerlei badkamerstijlen en zorgt voor warmte.
  • Taupe: Koud grijs heeft plaatsgemaakt voor warme grijstinten, gekscherend ook wel "greige" genoemd. Ook deze kleur straalt rust uit en geeft tegelijkertijd een klassieke toon.

Slimme oplossingen voor kleine badkamers

Bij een kleine badkamer is het belangrijk om efficiënt te zijn, wat begint bij een goede indeling. Het scheelt bijvoorbeeld veel ruimte als je de wc apart in huis plaatst. Daarnaast kun je een inbouwnis in je douche laten maken, een badmeubel van maximaal 120 centimeter met een ondiepe wastafel nemen en voor lichte kleuren kiezen. Dit laatste zorgt ervoor dat het niet snel rommelig oogt.

Voor voldoende opbergruimte zijn spiegelkasten overigens een uitkomst, waardoor het ruimtelijke effect behouden blijft, maar je wel al je spullen makkelijk kan opbergen. Wat ook voor extra ruimte en opbergplek zorgt, is het kiezen van hangend meubilair. Dit oogt ruimtelijker en is handig met schoonmaken. Andere manieren om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen zijn een verkorte toiletpot, vloerverwarming, grote tegels en voldoende verlichting.

Wellness badkamer interieur

Een van de badkamertrends van 2023 is een wellness badkamer interieur. Veel mensen zoeken tegenwoordig naar meer luxe in hun interieur en ook in hun badkamerindeling. Luxe badkamers zijn dus helemaal in, waarbij de ruimte een soort wellnessoord wordt. Dit begint bij het gebruiken van natuurlijke materialen en kleuren, zoals houtlook tegels. Daarnaast moeten er voldoende luxe verzorgingsproducten aanwezig zijn en wellicht een stoomcabine om het ultieme spa-gevoel te creëren na een lange werkdag. Een regendouche valt ook goed binnen deze categorie, aangezien de volle waterstralen een warme, ontspannende regenbui nabootsen. Of laat juist een bubbelbad plaatsen voor een bruisende spa-beleving.

Duurzame badkamer ontwerpen

Voor een duurzaam badkamerontwerp zijn duurzame materialen onmisbaar, zoals keramische tegels, die recyclebaar zijn en goed bestand tegen vocht. Hout, glas en natuursteen bevatten dezelfde duurzame eigenschappen. Een andere duurzame oplossing is een waterbesparende kraan en douchekop, zoals een slimme kraan waarbij je kunt instellen hoeveel water het moet afgeven. Bovendien kun je LED-verlichting toepassen, aangezien dit wel 35 keer zolang meegaat als een gloeilamp, en duurzame handdoeken en verzorgingsproducten aanschaffen. Door dit laatste verminder je vervuiling in het afgevoerde water.

Badkamers kunnen op allerlei manieren worden vormgegeven, met unieke kleuren die een interessant contrast geven, voorzien van allerlei slimme oplossingen of in een luxe of duurzame stijl. Op basis van deze tips en trends kun jij je eigen unieke ontwerp maken, waardoor jouw badkamerinterieur altijd een rustgevend gevoel bij je achterlaat.

Start-up oprichten: van idee naar BV

Previous article

De magie van rode pindanetjes: vogelvoer kopen voor onze gevederde vrienden

Next article

You may also like