Huis & Kantoor

Wat zijn de voordelen van werken met een boekhoudprogramma?

0

Menig ondernemer heeft geen kaas gegeten van boekhouden. Daarom wordt er regelmatig een accountant of administratiekantoor ingeschakeld om dit aan uit te besteden. Je kunt er ook voor kiezen een boekhoudprogramma aan te schaffen. Veel ondernemers denken dat zij over specifieke kennis moeten beschikken om zo’n programma te kunnen gebruiken. Dit is een misvatting. Iedereen kan namelijk zelf zijn administratie doen met een boekhoudprogramma. Twijfel je of zo’n programma geschikt is voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij de voordelen van het werken met een boekhoudprogramma op een rijtje.

Je bespaart tijd en geld
Besteed je jouw boekhouding uit aan een accountant of administratiekantoor? Dan is deze in goede handen. Toch brengt uitbesteden ook een groot nadeel met zich mee. Het kost je namelijk flink wat geld. Schaf je een boekhoudprogramma aan? Dan bespaar je op deze kosten. De boekhoudsoftware kost je weliswaar geld, maar het is aanzienlijk goedkoper dan jouw boekhouding uitbesteden.

De besparing in geld is voor veel ondernemers al reden om voor een boekhoudprogramma te kiezen. Toch bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd. Het programma ondersteunt jou namelijk bij het bijhouden van de administratie. Zo wordt er zoveel mogelijk geautomatiseerd. Hierdoor kost boekhouding jou aanzienlijk minder tijd dan wanneer je hier bijvoorbeeld een Excel-sheet voor gebruikt. En voor veel ondernemers geldt: tijd is geld!

Transacties worden automatisch ingelezen
Gebruik je geen boekhoudprogramma? Dan moet je alle transacties van jouw zakelijke rekening handmatig invoeren. In dat geval ben je waarschijnlijk veel meer tijd kwijt aan jouw administratie dan je lief is. Met een boekhoudprogramma is dit niet langer het geval. Je kunt jouw zakelijke rekening namelijk aan het programma koppelen. Althans, wel wanneer je een online boekhoudprogramma gebruikt. Bij sommige offline programma’s is het ook mogelijk jouw zakelijke rekening te koppelen, maar hier moet je soms een speciale koppeling voor kopen. Bij een online boekhoudprogramma is dit niet het geval.

Geschikt voor ieder bedrijf
Sommige ondernemers denken dat een boekhoudprogramma alleen rendabel is voor de grotere bedrijven. Toch is dit niet het geval. Ook mkb-bedrijven, zzp’ers en freelancers kunnen namelijk prima een boekhoudprogramma gebruiken. Voor ieder bedrijf is er namelijk wel een passend pakket te vinden. Zo kun je als zzp’er bijvoorbeeld kiezen voor een boekhoudprogramma zzp. Bij dit programma betaal je voor slechts één gebruiker, waardoor je geen onnodige kosten maakt. Deze software is ook uitermate geschikt voor freelancers. Als eigenaar van een mkb-bedrijf wil je mogelijk een programma met meerdere gebruikers. Kies dan voor een boekhoudprogramma mkb.

Automatische back-up
Ondernemers zijn volgens de Nederlandse wet verplicht om hun administratie ten minste 7 jaar te bewaren. Bepaalde gegevens moeten zelfs 10 jaar bewaard worden. Doe je jouw boekhouding handmatig? Dan print je facturen uit en stop je deze in mappen. Deze mappen staan waarschijnlijk in een kast op kantoor of bij jou thuis. Dit is een risico. Als er brand uitbreekt is jouw volledige boekhouding namelijk verloren. Gebruik je een online boekhoudprogramma? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Nee, want dit programma maakt namelijk automatisch back-ups van jouw boekhouding. Breekt er brand uit en gaat jouw computer hierbij verloren? Geen probleem, want je kunt de administratie ook vanaf een andere computer bereiken als je kiest voor online boekhouden.

De 5 beste accessoires voor jouw telefoon

Previous article

Waar moet je rekening mee houden bij een domeincheck?

Next article

You may also like