Handig

Wat zijn schanskorven en waarom zouden tuineigenaren er iets om geven?

0

Als u een tuin eigenaar bent, weet u dat er eindeloze manieren zijn om een buitenruimte op te knappen. Van het creëren van levendige bloemperken tot het installeren van waterpartijen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar heeft u ooit gehoord van schanskorven? Schanskorven zijn een geweldige manier om een uniek element toe te voegen aan uw tuin of andere buitenruimte en kunnen zowel voor praktische als voor esthetische doeleinden worden gebruikt. Laten we eens kijken wat schanskorven zijn, hoe ze werken en waarom tuinbezitters het gebruik ervan in hun buitenruimte zouden moeten overwegen.

Wat is een schanskorf?

Schanskorven (van het Italiaanse “gabbione” dat “grote kooi” betekent) zijn containers van draadgaas gevuld met stenen of andere materialen zoals aarde of zand. De bakken kunnen gemaakt zijn van gegalvaniseerd of PVC-gecoat staal, aluminium, roestvrij staal of zelfs plastic. Ze bestaan in verschillende maten en vormen, zoals kubussen, rechthoekige manden, buizen, enz., waardoor ze relatief gemakkelijk in elke omgeving kunnen worden geïnstalleerd.

Gabion gebruik

Schanskorven worden meestal gebruikt voor het behouden van muren en erosiecontrole; maar zij kunnen ook voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Zij kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om interessante waterpartijen en structuren zoals banken of tafels tot stand te brengen. Bovendien kunnen ze worden gevuld met verschillende materialen zoals grond en planten om verticale tuinen te creëren die textuur en kleur toevoegen aan uw landschapsontwerp.

De tuinbezitters die creatief met hun het modelleren willen worden zullen vinden dat de schanskorven onbegrensde opties voor het creëren van iets werkelijk uniek aanbieden!

De voordelen van schanskorven voor tuinbezitters

Zoals eerder vermeld, bieden schanskorven zowel praktische als esthetische voordelen voor tuinbezitters. Praktisch gezien bieden schanskorven muren een uitstekende sterkte en stabiliteit tegen winddruk of bodembeweging, waardoor ze perfect zijn voor het omsluiten van een gebied of het bieden van extra zitplaatsen rond een zwembad of terras. Wat de esthetische kant van de zaak betreft, geeft het combineren van verschillende steensoorten uw muur een interessante textuur, terwijl het toevoegen van kleur de schoonheid van de stenen zelf benadrukt. En omdat er voor de installatie geen mortel nodig is, vergen schanskorven weinig onderhoud als ze eenmaal geïnstalleerd zijn!

Kortom, als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw buitenruimte interessanter te maken, dan zijn schanskorven misschien precies wat u nodig hebt! Met een minimale opbouwtijd en weinig onderhoud kunnen schanskorven na installatie gemakkelijk een van uw favoriete elementen in uw tuin worden! Wacht dus niet langer en kijk vandaag nog op de website van 123natuurproducten voor uw eigen schanskorfmuur!

Eigen onderneming? Fiscale besparingen op een rij.

Previous article

Hoe paklijstenveloppen uw bedrijf kunnen stroomlijnen

Next article

You may also like

More in Handig