Huis & Kantoor

Welke verfkleuren zijn het populairst in 2021?

0

Welke kleuren verf zijn populair voor in het interieur in 2021? In dit artikel zetten we de belangrijkste verftrends voor je op een rijtje. Sommige van deze verftrends gaan al heel wat seizoenen mee, maar toch zijn er een aantal nieuwkomers. Check je mee de welke?

Tinten van roze en lila

Roze muurverf was in 2020 al een grote trend, vooral met planten en donkere houttinten in je interieur is dit een topcombinatie. Naast roze zien we in 2021 ook meer en meer lila of zelfs paarse verf voorbij komen. Gecombineerd met zwart of goud geeft je ook een zeer volwassen interieur. Is lila op je muren toch wat te spannend? Je kan gelukkig ook meer en meer woonaccessoires kopen in deze tinten, zo kan je toch wat van deze speelse kleur aan je woonkamer toevoegen.

Naturel tinten van beige en wit

Scandinavisch interieur staat gelijk aan witte muren en plafonds, maar anno 2021 mag zelfs in een Scandinavisch interieur best wat kleur op de muur. Beige en naturel tinten zijn erg geschikt in combinatie met een wit plafond. Een goede muur en plafondverf is dan uiteraard wel een must als je met lichte kleurtinten werkt. Sikkens alphacryl plafond verf is wat ons betreft hiervoor uitermate geschikt.

Tinten van groen

Een kleurtint die al jaren meegaat en nog steeds heel erg populair is is groen. Groen is ontzettend veelzijdig. Je kan kiezen voor fris groen maar ook voor een meer diepe en warme tint. Elke tint groen creëert een heel ander effect, maar welke tint groen je ook kies, groen geeft je altijd een ontspannend en rustig ogend resultaat. Nog steeds een grote aanrader dus.

Aardse tinten

Aardse kleuren zijn de laatste jaren ongelofelijk trendy. Dit heeft zeker te maken met onze vernieuwde interesse in alles wat met natuur, milieu en pure materialen te maken heeft. Je haalt er dus echt een natuurgevoel mee in huis. Het kleurenpalet aan aardse tinten op de muur is heel divers, net zoals de kleuren in de natuur zelf. Natuurlijk hoort groen ook in deze categorie thuis, maar denk ook eens aan bruintinten geïnspireerd op de aarde of oker of rood geïnspireerd op klei en juist heel donker antraciet geïnspireerd op gesteente. Sommige van deze kleuren komen misschien in eerste instantie nogal heftig over, maar gecombineerd met de juiste materialen en kleuren zorgen al deze aardse tinten voor een warme gezellige sfeer.

Heb je twijfels over welke van deze trendkleuren uit 2021 het beste in je interieur passen? Maak zeker eens een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest. Je kan op je gevoel een heleboel voorbeelden bewaren in je moodboard. Zo kan je het vergelijken met je huidige interieurkleuren. Welke meubels en accessoires passen nog bij dit moodboard? Je hoeft zeker niet alles te vervangen, ook accessoires kan je makkelijk aanpassen naar deze trendkleuren.

Van een heleboel opties naar het juiste product

Previous article

De beste cryptomunten van 2021

Next article

You may also like