Handig

Werk jij als ZZP’er? Zorg voor de juiste verzekering!

0

Als ZZP’er wil je overal tegen verzekerd zijn, toch? Een verzekering kan voorkomen dat de claims die je eventueel krijgt van klanten jou in financiële problemen brengen. Iedere verzekering is echter anders en je moet ervoor zorgen dat je de verzekeringsoptie vindt die het beste bij je past. Een van de verzekeringen die je niet over het hoofd mag zien is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP. Er kan immers altijd wat gebeuren en een ongeluk zit in een klein hoekje. En welke verzekering is er nodig in de bouw? Lees snel verder en ontdek het.

 

Voorkom financiële problemen als ZZP’er

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is de verzekering die ervoor zorgt dat eventuele schade bij een bedrijfsongeval of ander ongeluk op de werkvloer snel gedekt is. Een klant kan bijvoorbeeld over materialen struikelen of je loopt met producten tegen een klant aan. Als er letsel overblijft, kan de klant dit op jou verhalen. De kostenpost kan erg hoog zijn en ervoor zorgen dat je in de problemen komt. Als ZZP’er heb je immers een minder hoog vermogen dan wanneer je werkzaam bent binnen een groot bedrijf. Door de verzekering af te sluiten geef je jezelf de gelegenheid om overal op voorbereid te zijn.

 

Privé niet aansprakelijk gesteld bij schade

Maar waarom moet je als ZZP’er dan voor deze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgen? Als eerste ben je als zelfstandige vaak privé aansprakelijk voor de eventuele schade die opgelopen is. Mocht een klant financiële schade of letsel hebben opgelopen kan het dus zomaar eens zijn dat je niet alleen het vermogen van het bedrijf kwijt zijn, maar ook privé veel geld verliezen. Met een uitgebreide dekking zijn zelfs de eventuele juridische kosten volledig gedekt. Wel zo fijn als er een rechtszaak aangespannen worden tegen het bedrijf en jou als zelfstandig ondernemer.

 

Bescherming tegen materiële schade en kosten

Een verzekering die binnen de bouw niet mag ontbreken is een constructie all risk verzekering. Deze verzekering heet in de volksmond ook wel een CAR verzekering en wordt voornamelijk gebruikt in de bouw. Deze verzekering moet bouwprojecten beschermen tegen een groot aantal onvoorziene omstandigheden en schade tijdens het constructieproces. De dekking draait voornamelijk om de materiële schade aan het bouwwerk, maar ook aanvullende kosten die ontstaan door deze schade. Als zelfstandig ondernemer kan deze verzekering dus niet ontbreken als je veel projecten hebt staan voor klanten.

 

Verschillende opties in de dekking

De constructie all risk verzekering heeft een aantal zaken die terug kunnen komen in de dekking. Denk aan de schade die veroorzaakt is door een brand, explosies of een andere natuurramp. Ook diefstal en vandalisme op de bouwplaats, de schade aan materialen en apparatuur en de schade als gevolg van fouten in het ontwerp, de constructie of het materiaalgebruik vind je terug bij de dekking. Zorg er dan wel voor dat je vooraf de polisvoorwaarden goed doorgenomen hebt, zodat je zeker weet dat alles eronder valt en je niet alsnog voor verrassingen komt te staan als er schade is aangebracht aan bouwprojecten.

Stappenplan voor het veilig vervoeren van je producten

Previous article

Drie grote voordelen van Shopify

Next article

You may also like

More in Handig