Huis & Kantoor

Zo creëer je eenheid in de badkamer

0

De badkamer is een ruimte waar je rustig je dag in wil beginnen en na een lange dag volledig in wil kunnen ontspannen. Het is dan ook prettig als de badkamer een rustige uitstraling heeft. Een van de manieren om een rustige badkamer samen te stellen, is door eenheid te creëren in de badkamer. Je kunt dit op verschillende manieren doen, ben je benieuwd hoe? Wij vertellen je alles over het creëren van eenheid in de badkamer.

De basis van de badkamer

Het samenstellen van de badkamer begint bij het uitzoeken van de tegelcombinatie. De tegels vormen namelijk de basis van de badkamer. Je kunt bij de tegelcombinatie al beginnen met het creëren van eenheid. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door voor één kleurtint tegel te kiezen. Maar je kunt ook gerust uitpakken met de tegelcombinatie en alsnog voor eenheid gaan. Doe dit door de kleur van de ene tegel terug te laten komen in de andere. Kies bijvoorbeeld voor groene marmerlook tegels met een lichte ader en combineer dit met lichte tegels. Of kies ervoor om de kleuren van de tegels in andere elementen van de badkamer terug te laten komen.

Bepaal de eyecatcher van de badkamer

Om ervoor te zorgen dat je badkamer niet te druk wordt en te veel verschillende kleuren en materialen bevat, is het verstandig om één eyecatcher in de badkamer te creëren. Het kan heel verleidelijk zijn om verschillende unieke of opvallende elementen toe te voegen, maar dan is de kans aanwezig dat de eenheid verdwijnt. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende spiegel, unieke decortegel of een design spiegel en hou de rest van de elementen wat rustiger en ingetogener. Het is ook aan te raden om de overige elementen qua stijl, kleur en materiaal op elkaar aan te passen. Zo creëer je eenheid in de badkamer!

Het uitzoeken van de accenten

De badkamer bevat natuurlijk veel verschillende elementen. Waar je bij het ene element, zoals de tegels, eindeloos veel kleurmogelijkheden hebt, is dat bij de ander wat beperkter. Zo zijn de accenten van de badkamer, denk aan de kranen, spiegel en het glaswerk van de doucheruimte, vaak maar in een aantal kleuren beschikbaar. De meeste accenten zijn verkrijgbaar in rvs, chroom, Gun Metal, mat zwart, koper en goud. Je kunt heel eenvoudig eenheid creëren met deze elementen door voor één kleur te kiezen. Vind je mat zwart bijvoorbeeld erg mooi? Kies dan voor mat zwarte kranen, een douchedeur met een mat zwart raster en een spiegel met een mat zwart frame.

Vul aan met accessoires

In de meeste badkamers vind je verschillende soorten accessoires. Je hebt praktische accessoires zoals een toiletrolhouder of een handdoekhaakje, maar ook sfeervolle accessoires zoals geurstokjes. Je kunt de eenheid in de badkamer versterken met de accessoires. Kies bijvoorbeeld voor accessoires in dezelfde kleur als de accenten van de badkamer. Of ga voor dezelfde kleur als de tegels. Wil je liever toch een andere kleur toevoegen? Kies dan een kleur uit voor alle accessoires.

Meer badkamer inspiratie op doen

Wil je graag meer inspiratie opdoen om eenheid in de badkamer te creëren? Wanneer je een badkamerwinkel bezoekt vind je daar verschillende badkamers. In deze badkamers is vaak ook eenheid gecreëerd, waardoor je dus precies kunt zien hoe je dit kunt doen!

Hoe kies je het perfecte horloge uit?

Previous article

Installatietechniek: de sleutel tot een zorgeloze woning of bedrijfspand

Next article

You may also like