Huis & Kantoor

Zo kies je zonder problemen een kast

0

Ben je je huidige interieur een beetje beu? Of ga je verhuizen en moet je een rondkijken voor een nieuwe kast? Tegenwoordig is er zoveel aanbod op de markt dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Toch wil je een kast die perfect past in je interieur. De kast hoef je natuurlijk niet nieuw te kopen. Je kan ook mooie tweedehands pareltjes scoren voor heel weinig geld. Dat is mooi meegenomen toch? Lees hieronder een aantal tips die je kunnen helpen bij de keuze voor een kast. 

De afmetingen van de kast 

Het is eerst natuurlijk belangrijk om te bepalen waar bijvoorbeeld de bakkerskast moet komen te staan. Wanneer je dit voor jezelf hebt bepaald, kan je kijken wat de afmetingen van de kast minimaal en maximaal kunnen zijn. Heb je een kleine kamer? Dan wil je natuurlijk niet een kast kopen die zo ongeveer de halve kamer inneemt. Heb je een grote kamer? Dan wil je misschien inderdaad een grote kast die eruit springt in het interieur. 

Probeer daarom de hoogte, breedte en grootte te bepalen van de kast. Desnoods kan je andere voorwerpen gebruiken om te doen alsof de kast er staat. Zo krijg je een goed beeld van de grootte van de kast. Heb je een leuke kast gevonden? Controleer dan goed wat de afmetingen zijn. Het zou zonde zijn als de kast uiteindelijk te groot of te klein is. 

Bij de rest passen

Over het algemeen willen mensen dat hun interieur goed bij elkaar past. In dat geval moet je bij het kiezen van een kast wel een paar dingen in het achterhoofd houden. Is de rest van je interieur heel strak en modern en wil je dit zo houden? Dan is het misschien niet handig als je een wat ouderwetsere tafel aanschaft. Dit past dan niet helemaal in de stijl van je woning. Houd je juist meer van een stijl waarbij alles juist van elkaar afwijkt? Dan wordt de keuze natuurlijk veel makkelijker. 

Vergeet hiernaast niet rekening te houden met de kleuren van je interieur. Heb je bijvoorbeeld alle meubels in het zwart? Misschien is het dan mooi om een witte schoenenkast ikea aan te schaffen. Alleen maar zwarte meubels kunnen een ruimte heel donker maken. Kijk daarom goed naar welke kleuren je verder gebruikt in je interieur zodat het een mooi geheel wordt en bij de rest past. 

Open of dicht?

Kasten zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Wil je met de kast zorgen voor meer opbergruimte? Dan kan je waarschijnlijk beter kiezen voor een kast met deuren die je dicht kan doen. Op die manier ziet het er netter uit, omdat alles achter gesloten deuren zit. Daarbij maakt het dan niet uit of je het mooi of iets slordiger opbergt. 

Ben je juist op zoek naar een kast waar je veel accessoires op kwijt kan? Dan kan je beter gaan voor een open kast met plankjes. Dit kan veel toevoegen aan bijvoorbeeld je woonkamer. Denk maar een vakkenkast. Wil je een beetje van beide werelden? Dan kan je kiezen voor een combinatie tussen open en dicht. 

 

De beste cryptomunten van 2021

Previous article

Zo bereid je je auto voor op de APK

Next article

You may also like