Geld

De beste cryptomunten van 2021

0

Wist je dat er meer dan 4.000 cryptocurrencies bestaan, met een steeds groeiend aanbod? Hoewel bitcoin de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, is het duidelijk niet de enige player. In feite betekenen “bitcoin” en “cryptocurrency” voor veel mensen hetzelfde, maar de markten voor cryptocurrency zijn overspoeld met alternatieven. Het kan echter behoorlijk moeilijk zijn om je een weg te banen door al deze keuzes. Laat staan ​​beslissen welke de beste zijn om in te investeren. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste cryptocurrencies om dit jaar te overwegen, van gevestigde namen tot opkomende spelers. Deze zijn jouw aandacht zeker waard!

Waarom moet je investeren in crypto?

De eerste reden is natuurlijk dat je er veel geld mee kunt verdienen. Als je in 2010 1.000 euro in bitcoin zou hebben geïnvesteerd, zou het vandaag ongeveer 287,5 miljoen euro waard zijn. Het lukt natuurlijk niet altijd om zo veel geld te verdienen, maar er liggen wel degelijk buitengewone kansen in de cryptomarkt.

De beste cryptomunten in 2021

Chainlink (LINK)
Chainlink is gemaakt door oprichters Sergey Nazarov en Steve Ellis. In september 2017 werd een ICO georganiseerd waarmee $ 32 miljoen werd opgehaald. Chainlink (LINK) is een Ethereum-token dat het Chainlink-gedecentraliseerde oracle-netwerk (DON) aanstuurt. Het doel hiervan is om slimme contracten te verbinden met gegevens uit de echte wereld. In januari 2020 zag Chainlink een flinke prijsbeweging die in februari eindigde. Binnen deze eerste 2 maanden van het jaar, kon LINK snel groeien van $ 1,74 naar $ 4,60. Echter, de marktcrash van maart heeft ook effect gehad op LINK die terugviel naar $ 1,74. Toch herstelde LINK zichzelf en steeg opnieuw naar een tarief van $ 3.

Polkadot
Als je de cryptocurrency markt in de gaten houdt en altijd op zoek bent naar investeringskansen, dan heb je vast weleens gehoord van Polkadot en de bijbehorende DOT-token.  De cryptocurrency is nog geen paar maanden oud, maar staat nu al stevig in de top 10 munten met de hoogste marktkapitalisatie. Gavind Wood is de man achter Polkadot. Polkadot is gemaakt door Gavin Wood in een poging om een betere versie van Ethereum te ontwerpen, die interoperabel zou zijn met de bestaande onafhankelijke, geïsoleerde blockchains zoals Ethereum en Bitcoin. Polkadot is een veel belovend nieuw project. Misschien ben je wel geïnteresseerd geworden en wil je polkadot kopen?

Uniswap
Uniswap’s UNI, geïntroduceerd in september 2020, is een governance-token dat werd gedistribueerd volgens een vastgesteld releaseschema. 4000 UNI-tokens werden via airdrop aangeboden aan gebruikers die eerder de diensten van Uniswap hadden gebruikt. Uniswap is een toonaangevende gedecentraliseerde crypto-uitwisseling die draait op de Ethereum-blockchain. Het maakt gebruik van een vrij nieuw type handelsmodel, een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol, dat mensen die op de beurs handelen, stimuleert om liquiditeitsverschaffers te worden.

Bitcoin
De Bitcoin is waarschijnlijk de bekendste cryptopmunt die er is. Bitcoin is ontworpen om een onafhankelijk geldsysteem, betaal- en oppotmiddel te zijn. Je kan ervan houden of het haten, maar je kunt niet ontkennen dat de Bitcoin een benijdenswaardig uithoudingsvermogen en marktdominantie heeft. Het wordt dan ook wel de “koning van de crypto” genoemd. Het heeft dan ook ongeveer 65% van de marktkapitalisatie in handen. Voortaan kun je zelfs Tesla’s kopen met deze cryptomunt.

Welke verfkleuren zijn het populairst in 2021?

Previous article

Zo kies je zonder problemen een kast

Next article

You may also like

More in Geld