Handig

12 tips bij een bedrijfsverhuizing, zo doe je het!

0

Van plan om binnenkort te verhuizen? Zie je enorm op tegen al die kartonnen dozen en al het sjouwen? Met deze tips van een echte verhuizer kom je er zonder moeite doorheen!

Een bedrijfsverhuizing is niet altijd makkelijk. Zo zal je misschien wel een vol kantoor hebben en enorm veel spullen hebben om in te pakken. Dan is het goed om te kijken wat je nodig hebt voor je verhuizing en wat je absoluut niet mag vergeten. Op deze manier maak je het minder zwaar en ingewikkeld voor jezelf. Heb jij jouw verhuizing al aangegeven bij de gemeente? En heb je al hulptroepen ingeschakeld voor het tillen van al die kartonnen dozen, nog niet? Dan hier een checklist verhuizen met 10 tips om je te helpen vlot je intrek te nemen in je nieuwe kantoor! 

1.    Begin op tijd

Je denkt misschien, maar dit spreekt toch voor zich? Nee, blijkbaar niet. Enorm veel mensen beginnen namelijk pas een paar dagen voortijd met het verhuizen. Voor je het weet sta je met veel stress nog dozen in te pakken terwijl de hulptroepen al klaar staan. Je hebt hierdoor geen tijd meer voor de organisatie. Dat brengt ons bij het volgende punt. 

2.    De organisatie 

Zorg ervoor dat je verhuisdozen in iedere kamer apart neerzet. Dit betekent dat je dus per kamer los gaat inpakken. Je kan nu op de verhuisdoos zetten in welke kamer het moet staan. Dit scheelt weer wanneer je in de woning trekt. Ook zaken als een steekwagen, verhuisdekens en vervoer moet je vooraf goed organiseren. 

3.    Opmeten van grote spullen 

Nog iets waar bijna niemand over na denkt. Want passen jouw spullen wel achter in de auto of misschien in de verhuiswagen die je hebt gehuurd? Wanneer een bankstel niet past op de dag van verhuizen kan dit een flinke domper zijn. Weet dus hoelang en breed de verhuiswagen moet zijn. 

4.    Dozen met nummers 

Naast de ruimtes waar de dozen moeten staan is het ook handig als dozen nummers krijgen. Schrijf bijvoorbeeld per nummer op een apart briefje wat erin is gegaan. Zo kan je heel gemakkelijk na je verhuizing alles terugvinden. 

5.    Niet te zwaar 

Maak een doos niet zwaarder dan nodig. Dit betekent dat er niet meer gaat dan 20 kilo per doos. Mocht er wel meer in moeten dan is het beter om bijvoorbeeld ‘’zwaar’’ of ‘’2 personen tillen’’ op de doos te zetten. 

6.    Breekbaar!!

Je hebt mooie stickers waarmee je kan aangeven of een doos breekbare spullen bevat. Deze stickers zijn superduidelijk waardoor iedereen kan zien hoe hij/zij om moet gaan met deze kartonnen doos. 

7.     Elektronica niet mee in de verhuiswagen 

We adviseren ook om elektronica apart te verhuizen in je eigen bedrijfsauto. Wanneer er mensen zijn die je helpen zullen er altijd een paar onhandige krachten tussen zitten. Hierdoor zullen bepaalde materialen sneuvelen wanneer je hier zelf niet bij bent. 

Steeds meer mensen verhuizen uit de randstad. Bedrijven worden nog wel zeer aangetrokken door de grote steden.

Hoe werkt vermogensbeheer?

Previous article

5 manieren om jouw horecazaak nóg beter te laten lopen

Next article

You may also like

More in Handig