Geld

Hoe werkt vermogensbeheer?

0

Tegenwoordig is vermogensbeheer steeds toegankelijker. Op het moment dat je genoeg geld over hebt, kun je gemakkelijk starten bij een vermogensbeheerder. Nieuwsgierig naar de werking van vermogensbeheer? We vertellen je graag meer!

Vermogensbeheer en vermogensbeheerders

Met vermogensbeheer laat je jouw vermogen beleggen door een externe partij, ook wel een vermogensbeheerder genoemd. Het is dus zo dat je een gedeelte van je vermogen uit handen geeft. Aan welke partij je uiteindelijk je vermogen uitbesteedt, beslis je zelf. Meestal is dit je bank of verzekeraar. 

Kosten vermogensbeheerder

Je kunt tegenwoordig met bedragen onder de €100.000,- starten met beleggen met een vermogensbeheerder. Hierbij is het wel goed om te weten dat iedere vermogensbeheerder andere eisen stelt. Vaak begin je met een inleg van €50.000,-  en betaal je de beheerkosten voor de beleggingsdienstverlening van je bank. In deze zogenoemde beheerkosten zijn alle kosten verwerkt die je bank maakt. Hoe hoog de kosten vermogensbeheer precies zullen zijn, is onder andere afhankelijk van de risico’s die je wilt nemen. We raden je hierbij aan om dit te overleggen met jouw vermogensbeheerder of financieel adviseur! 

Vermogensbeheer bij een bank

Wil je starten met vermogensbeheer bij een bank? Dan profiteer je vaak van persoonlijke aandacht, expertise en gemak. 

Persoonlijke aandacht

Op het moment dat je jouw bank kiest als vermogensbeheerder, kun je altijd rekenen op het advies van een vermogensspecialist. Er wordt bijvoorbeeld ieder jaar teruggeblikt op de markt én vooruitgekeken naar de mogelijkheden met jouw beleggingen. Daarnaast kijken de experts van je bank samen met jou naar je doelstellingen en de risico’s die je wilt lopen. 

Expertise

Over het algemeen kun je altijd bouwen op jouw vermogensbeheerder. Door de professionele, ervaren en betrouwbare houding van de specialisten van je bank, krijg je altijd een passend advies mee. Wel raden we je aan om dit altijd extra te controleren op het moment dat je start met beleggen. Lees de recensies en bekijk de gewonnen awards onderaan de website van je vermogensbeheerder. Op die manier weet je zeker dat je goed zit. 

Gemak

Met vermogensbeheer geef je al jouw zorgen uit handen. Dat betekent dat je jezelf niet druk hoeft te maken over je geld en de beurzen. Een heel team aan specialisten monitoren dit iedere dag voor je. Bovendien bieden veel vermogensbeheerders een app aan, waarmee je eenvoudig inzicht krijgt in je vermogen. Zo makkelijk kan het zijn! 

Dé tips voor het vinden van nieuw personeel

Previous article

12 tips bij een bedrijfsverhuizing, zo doe je het!

Next article

You may also like

More in Geld