Handig

4x tips voor het verzenden van webshop bestellingen

0

Heb je een eigen webshop of ben je van plan deze op te zetten? Het bijhouden van je website en alles wat hierbij komt kijken kan best veel tijd in beslag nemen. Een belangrijk onderdeel om ook over na te denken, is het verzenden van je webshop bestellingen. Want hoe ga jij om met het verpakken en verzenden van je producten? Het gebruiken van kartonnen dozen of handige gekleurde blokbodemzakjes: er zijn veel mogelijkheden voor verzendverpakkingen. Er zijn een aantal tips die goed zijn om te weten om het verzenden van webshop bestellingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Welke tips dit zijn? Je leest het hier!

Vergelijk vervoerders

Om jouw webshop bestellingen op een fijne manier te versturen naar de klant, is het handig om eerst vervoerders te vergelijken. Het is tenslotte belangrijk dat je hier een goed gevoel bij hebt en dat deze vervoerder aan jouw eisen en wensen voldoet. Bij het vergelijken van vervoerders is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Ten eerste is het goed om te bepalen of je aan particulieren, bedrijven of aan een combinatie van deze twee levert. Ook is het goed om na te denken over of je alleen in Nederland verzendt of ook in het buitenland. Ook de grootte en het gewicht van de producten die je aanbiedt zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste vervoerder.

De levertijd en de kosten van een bepaalde vervoerder spelen natuurlijk ook een rol in deze keuze. Vergelijk dus vervoerders met elkaar om er eentje te kiezen die goed bij jouw wensen en behoeften aansluit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere vervoerders samen te werken.

Biedt meerdere opties aan

Heb je een vervoerder of meerdere vervoerders uitgekozen om mee samen te werken? Het is een aanrader om bij je webshop de klant meerdere opties aan te bieden voor verzending. Willen ze het snel ontvangen? Dan kun je hier bijvoorbeeld een toeslag voor vragen. Ook mogelijkheden voor afhalen en same day delivery zijn goed om over na te denken. Door de klant opties te bieden kunnen zij zelf bepalen wat zij hierin fijn vinden.

Goed verpakken

Een goede tip voor het verzenden van webshop bestellingen is uiteraard ook het goed verpakken. Denk hier niet te makkelijk over, want het goed verpakken van jouw producten is essentieel. Bedenk maar eens hoe het overkomt op de klant als zij een beschadigd of slecht verpakt pakketje binnenkrijgen. Dat maakt natuurlijk geen goede indruk, waardoor goed verpakken heel belangrijk is. Gebruik goed, stevig materiaal voor jouw verpakkingen. Er zijn veel verzendverpakkingen waar je uit kunt kiezen. Van kartonnen dozen of blokbodemzakjes tot verzendenveloppen: je hebt genoeg mogelijkheden. Kijk eens goed naar de grootte en het gewicht van jouw product en ga op basis daarvan op zoek naar de juiste verzendverpakkingen.

Probeer onderscheidend te zijn in je verpakking

Een tip die ook zeker goed is om in je achterhoofd te houden als je een eigen webshop hebt, is om onderscheidend te zijn in je verpakking. De verpakking van het product speelt namelijk een grotere rol dan je in de eerste instantie misschien denkt. De verpakking is het eerste dat de klant ziet en dit is dus jouw eerste kans om een goede indruk achter te laten. Des te belangrijker is het dat de afwerking goed is. Om indruk te maken met een verpakking is het naast het gebruiken van goed materiaal ook slim om te kijken naar het kleurgebruik, personaliseren en decoratie. Doe er alles aan om het uitpakproces van de klant zo feestelijk mogelijk te maken. Hoe leuker jouw verpakking eruitziet, hoe groter de kans is dat klanten hier positief door worden verrast.

Deze vier dingen hierboven kunnen jou erbij helpen om webshop bestellingen soepel en goed te verzenden. Het verpakken en verzenden is een belangrijk proces, dus besteed hier voldoende aandacht aan. Als je ervoor zorgt dat dit goed geregeld is, zal je hier niet snel klachten over krijgen.

Energietarieven: over wat het is en hoe het is opgebouwd

Previous article

Waarom zoekmachine optimalisatie essentieel is voor de groei van jouw bedrijf

Next article

You may also like

More in Handig