Handig

5 tips om het optimale uit je garage te halen

0

Het is misschien wel zo’n langgekoesterde droom: een opgeruimde garage die ook nog eens voor een langere tijd opgeruimd en netjes blijft. Want wie heeft er niet een heel weekend gespendeerd aan het opruimen van de garage om het binnen de kortste keren weer in puin aan te treffen? Precies. Het lijkt soms dweilen met de kraan open. Maar wij hebben 5 tips om het optimale uit je garage te halen! Lees je mee?

  1. Teken je garage op papier uit en deel het in

Bij het openen van de garagedeuren wil je niet direct een stroom aan rotzooi op je af zien komen. Dus laten we even terug gaan naar de tekentafel. Door je garage op te delen, creëer je automatisch ruimte. Gereedschap bij het gereedschap. Tuinspullen bij de tuinspullen en kerstspullen bij de kerstspullen. Door het op te delen, weet je ook hoeveel ruimte je ergens voor nodig hebt. Heb je een grote werkbank nodig waarboven je gereedschap kunt ophangen? Of heb je juist meer stellingkasten voor dozen nodig? Door het op te delen kun je inventariseren wat je nodig hebt om het optimale uit je garage te halen. Je kunt er ook voor kiezen om een werktafel te creëren die je weer kunt opbergen. Maar als je de ruimte hebt, benut dan de ruimte voor een werktafel waaronder én boven je jouw gereedschap kunt opbergen.

  1. Benut je plafond

Het plafond is vaak een groot en leeg oppervlakte. Door gebruik te maken van het plafond, creëer je automatisch meer ruimte. Je kunt bijvoorbeeld kasten en rekken tot aan het plafond bevestigen. Maar je kunt ook een kleine vliering maken. Hierop leg je bijvoorbeeld platte spullen, zoals tuinstoelen, resthout en ladders.  Ook fietsen kun je aan het plafond op de muur bevestigen.

  1. Creëer voor alles een vaste plek

Met alleen het gebruik maken van opbergbakken en -dozen ga je er niet komen. Zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft en markeer deze plek ook. Doe bijvoorbeeld stickers op de bakken en schrijf erop wat je erin zit. Doe dit zo specifiek mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan fietsbanden repareren, tennisspullen, kampeerattributen en kerstspullen. Door het zo specifiek mogelijk te houden, weet je straks niet alleen waar alles is. Ook andere huisgenoten (lees: partner en kinderen) weten zo waar alles ligt. Het biedt jou niet alleen wat meer ruimte, ze kunnen het nu tenslotte allemaal zelf vinden, anderen weten nu ook waar alles weer terug moet.

  1. Maak ook plek voor je gezinsleden

Je bent natuurlijk niet de enige die de garage gebruikt (of omtovert in een rommelhok). Bied daarom de optie voor je gezinsleden om ergens iets kwijt te kunnen. Hierdoor voorkom je dat straks alles weer rondslingert. Denk bijvoorbeeld aan iedereen een eigen plank of kast. Hierdoor hoef je straks niet meer te struikelen over een springtouw van je dochter of een skateboard van je zoon. En vergeet niet om een kast voor vieze schoenen en laarzen te maken!

Dit is hoe succesvolle managers hun tijd indelen

Previous article

5 Duurste ringen ter wereld

Next article

You may also like

More in Handig