BlogHandig

Dit is hoe succesvolle managers hun tijd indelen

0

Hoe hoog of laag we ook springen. Er zit maar 24 uur in een dag en daar gaan we niet meer of minder van kunnen maken. Voor wie een eigen onderneming of zaak heeft, kan dit nog weleens een frustrerende gedachte zijn. Je wilt aan het einde van de dag nog een paar uur werken, want dat scheelt je morgen weer. Maar je hebt de tijd simpel weg niet. De oplossing? Je tijd beter te leren indelen. Succesvolle managers gingen je voor en wij geven jou de beste tips die je direct in je de praktijk kunt brengen!

Je tijd perfect indelen is niet iets dat je direct in de vingers hebt. Het is iets waar je gedreven in moet worden, oude gewoontes moet je afleren en nieuwe moet je aanleren. Mocht je na het lezen van deze blog meer willen weten? Je kunt altijd een cursus time management volgen. Hierbij leer je precies hoe je jouw tijd het beste kunt indelen!

Tip 1: denk in minuten, niet in uren

We zijn gewend om al snel ergens een uur voor te rekenen, of meerdere. Maar in de praktijk kan het vaak sneller en efficiënter. Als je niet langer denkt in uren, maar in minuten, zal je zien dat sommige klusjes sneller geklaard zijn. Dat komt omdat we onbewust langer over iets gaan doen als we weten dat we nog ruim 45 minuten hebben om iets te doen.

Tip 2: focus je op één taak

Niemand kan multitasken. Nee, ook vrouwen niet. Je brein kan zich maar op één taak goed focussen. Dus als je wilt dat iets snel en goed gebeurt, focus je dan op maar een ding. Zodra je dat klaar hebt, kun je je weer focussen op een andere taak. Schuif je een bepaalde taak voor je uit? Doe dan juist deze taak als eerst, dit is namelijk iets dat je onbewust meer energie kost dan nodig. Zodra je het hebt gedaan, is het uit je systeem!

Tip 3: neem pauzes

Wie denkt dat de boog 8 uur lang gespannen kan zijn, heeft het wederom mis. Niemand heeft een spanningsboog van 8 uur. En iedereen moet regelmatig iets eten of even naar het toilet. Zorg daarom voor korte pauzes. Even een frisse neus halen, rondje naar het koffiezetapparaat of even lunchen zónder computer, zorgt ervoor dat je straks weer met frisse energie en moet aan je taken kunt werken.

Tip 4: delegeren kun je leren

Moet je écht alles zelf doen? Of zijn er heel goed taken die je kunt overdragen. Het overdragen van taken zorgt er niet alleen voor dat jij het rustiger hebt. Het geeft ook verantwoordelijkheid aan bijvoorbeeld een collega of medewerker. Dit zorgt ervoor dat er meer binding met het bedrijf ontstaat, iets waar altijd goed is om in te investeren.

Tip 5: denk niet in to-do lijsten, maar werk je agenda goed bij

To-do lijsten geven je eerder stress, omdat een lijst nooit af is. Je kan wel wat taken voor de volgende dag opschrijven. Maar het is beter om je agenda goed in te vullen, waarbij je rekening houdt met de x-aantal minuten dat een taak heeft.

De ultieme verftips voor deze zomer 2020

Previous article

5 tips om het optimale uit je garage te halen

Next article

You may also like

More in Blog