Blog

5 Duurste ringen ter wereld

0

Heb je je ooit eens afgevraagd hoe duur de vijf duurste ringen ter wereld zijn?Het zal je verbazen hoeveel waarde in diamanten er om iemands vinger kan zitten.

Sierlijke juwelen

Van oudsher zijn mensen altijd al dol geweest op juwelen. Vooral de koningshuizen hadden zo hun pronkstukken en langzaamaan is dat ook overgeslagen op de gewone man. Een mooie ring is nu nog steeds een pronkstuk en sieraden zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar hoeveel moet je betalen voor de duurste ring ter wereld?

Bvlgari Blue Diamond – 15,7 miljoen

Bvlgari produceert sieraden met een uniek karakter en een ongewoon ontwerp. De stenen zijn van de hoogste en zuiverste waarden en het bedrijf richt zich, hoe kan het ook anders, alleen op de allerrijkste mensen. De duurste gouden ring is gemaakt van twee kleuren, wit en geel. Voor de bovenkant en de onderkant zijn twee grote diamanten gebruikt. De witte van 9,8 karaat en blauw van 10,9 karaat. Deze ring is op een veilig verkocht voor 15,7 miljoen en is nu in het bezit van een Aziatische verzamelaar.

The Winston Blue Diamond – 23,8 miljoen

De speciale diamant die in deze ring zit komt uit Zuid-Afrika. De diamant is een van ongekende schoonheid en onvergelijkbaar met andere diamanten. Het is een vlekkeloze. Levendig blauwe diamant. Hij werd naar verschillende instituten gebracht en in 2014 werd de ring gecertificeerd. Deze Blue Diamond is de grootste diamant ter wereld, van 13.22 karaat en een werkelijke blikvanger. De prijs voor deze ring: 23,8 miljoen. Hij werd vernoemd naar Harry Winston, de bekende juwelier uit Zuid-Afrika.

The Graff Pink Diamond ring – 46,2 miljoen

Deze Pink Diamond staat op de lijst met meest dure ringen ooit gemaakt. De diamant in deze ring is 24,78 karaat en straalt een heleboel luxe uit. De ring werd verkocht op een open veilig in China. Een juwelier die ons wel bekend is, Harry Winston, kocht de ring voor een dubbele prijs.

Pink Star Diamond ring – 72 miljoen

Dit is de nummer twee uit het rijtje en een echte beauty. Deze ring had de naam pink panther kunnen dragen, maar het is de pink star geworden. Zijn andere bijnaam is The Pink Dream, want degene die deze ring om hun vinger dragen, kunnen niet gewoon bewegen. Op dit moment behoort de ring aan niemand toe en is hij opgenomen als nationale schat. De roze diamant werd gewonnen in Afrika en had in zijn originele staat 132,6 karaat. Experts zijn gaan polijsten om de mooie ovalen vorm aan de steen te geven en hebben daarbij de karaat verminderd tot 59,60.

Wittelsbach Graff Diamond ring – 80 miljoen

Met stip op nummer één. De ring van 80 miljoen. Deze diamant werd aan het einde van de 17e eeuw ontdekt in het Indiase Guntur-distrist in de mijn van Kulloor. Drie verschillende experts hebben aan de ring gewerkt en hem in deze vorm geslepen. De ring is 31,06 karaat en heeft een diepblauwe kleur en een perfecte helderheid. De ring was eerst in het bezig van de Spaanse koning Filips IV. Nu ligt hij in het National Museum of Natural History en behoort hij tot de Oosterijkse en Beierse kroonjuwelen. En terecht natuurlijk, want een ring die zo duur is en er zo mooi uitziet, mag best wat status hebben.

Lees ook eens over de duurste schoenen en sneakers te wereld.

5 tips om het optimale uit je garage te halen

Previous article

Hoe is het wedden op sport veranderd in de laatste 10 jaar?

Next article

You may also like

More in Blog