GeldNieuws

785 miljoen euro kerstomzet verwacht

0

De etalages in de winkelstraten van Nederland ademen kerstsfeer. Alles is uit de kast gehaald door de winkeliers en hun medewerkers; de mooiste kerstversiering, lichtjes, prachtige stoffen, mooie serviezen en natuurlijk kerstbomen. Kerst 2010 wordt een authentiek, gezellig familiefeest. Detailhandel Nederland verwacht met kerst een extra omzet van € 785 miljoen.

17, 18 en 19 december worden absolute topdagen en –avonden voor de winkeliers. In de periode voor Kerst zijn in veel steden zijn extra koopavonden en koopzondagen.

Onder de kerstboom zijn dit jaar de grote toppers de e-readers, tablet pc’s en smartphones. Daarnaast zijn kleding, lingerie in het bijzonder, boeken, parfums, horloges en sieraden gewilde cadeaus. Ook zullen heel wat schaatsen als verrassing onder de boom liggen. Met het hele gezin het ijs op, om daarna te genieten van warme chocolademelk en glühwein.

Met kerstavond op vrijdag, kunnen we beter spreken van een kerstweekend. Mensen vieren Kerst in huiselijke kring, waar ze feestelijk gekleed plaats nemen aan de kerstdis. Het hele huis straalt warmte, luxe en authenticiteit uit. Veel mensen kiezen dit jaar dan ook voor een echte kerstboom. De boom wordt versierd in de kleuren die aan vroeger doen denken, met paarse of ijsblauwe accenten. Naast de traditionele kerstbal worden bijvoorbeeld ook gebreide kerstballen of figuurtjes zoals vlinders gebruikt. De decoratie van de boom, de aankleding van de kersttafel en de kussentjes en plaids op de bank kunnen allemaal op elkaar afgestemd worden om zo een chique uitstraling te creëren. Ook worden dit jaar veel originele lichtdecoraties in en om het huis opgehangen.

Het kerstdiner thuis bestaat dit jaar uit tongstrelende, luxe gerechten, al dan niet zelf bereid. Ook is er dit jaar extra aandacht voor mooie wijnen. Populair dit jaar bij de slagers is het grote vlees, zoals rosbief, ree en fazant.

Nationaal onderzoek winkelcriminaliteit 2010

Previous article

Winkelpiet: pakjesboot 12 is afgeladen

Next article

You may also like

More in Geld