Nieuws

Winkelpiet: pakjesboot 12 is afgeladen

0

De ingezette trend van traditie en gezellig samenzijn houdt dit jaar aan. Sinterklaas viert met familie en vrienden pakjesavond. Naast cadeautjes geven, worden spelletjes gespeeld, liedjes gezongen en samen gegeten. Ouders hebben een voorkeur voor educatief speelgoed, waar opa en oma vooral kiezen voor puur plezier. Detailhandel Nederland verwacht dit jaar met Sinterklaas een extra omzet van € 493 miljoen.

De intocht van Sinterklaas betekent dat vanaf dat moment alle kinderen van Nederland hun schoen zetten. In de winkels vind je dan ook een ruim aanbod van leuke, grappige, kleine kadootjes, uitstekend geschikt als schoenkado. Maar ook pepernoten, een marsepeinen Ipod, een chocpad en schuimpjes vindt Sint leuk om te geven.

Dit jaar zie je dat succesvolle tv-programma’s als Masterchef en The Voice of Holland ook kinderen hebben aangestoken; gewilde cadeaus zijn een complete kinderkeuken of een muziekopname-set. Ook zorgen populaire apps die geïnspireerd zijn op bordspellen voor extra belangstelling voor juist die traditionele spelletjes zoals scrabble, rummikub en triviant, maar dan wel in een nieuw jasje.

Pakjesavond wordt dit jaar in veel gezinnen op zaterdagavond gevierd. Zo kan familie van heinde en ver aanschuiven voor een Sint-dobbelspel, surprises of de traditionele zak vol pakjes. In die zak zullen voor zowel kinderen als volwassenen games zitten, tablet pc’s, chocoladeletters, sjaals, handschoenen en oorwarmers. Voor kinderen is houten speelgoed ook populair.

Om Sint en Piet alle gelegenheid te geven de leukste cadeaus te kopen, zijn veel winkels in de week vóór Sinterklaas ’s avonds extra lang open. Detailhandel Nederland adviseert bij twijfel de websites van de winkeliers te raadplegen of goed te letten op de openingstijden die vermeld zijn op de deuren of de ruiten van winkels.

785 miljoen euro kerstomzet verwacht

Previous article

Massale stijgingen parkeertarieven binnensteden

Next article

You may also like

More in Nieuws