Blog

De meest populaire banen in werktuigbouwkunde van het afgelopen jaar 

0
black illustration on white printer paper

Voor mannen die op zoek zijn naar een nieuwe carrière, kan werktuigbouwkunde een goede keuze zijn. Vorig jaar hadden de populairste banen binnen dit vakgebied een aantal interessante trends. Laten we eens kijken wat deze banen zo aantrekkelijk maakte voor potentiële ingenieurs. 

Robotica ingenieur 

Het gebied van de robotica heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke groei doorgemaakt en vertoont geen tekenen van vertraging. Robotica-ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van robots en hun onderdelen. Deze baan vereist kennis van wiskunde, natuurkunde, informatica en andere verwante disciplines om robotsystemen te creëren die specifieke taken kunnen uitvoeren. Vorig jaar was er een enorme stijging in de vraag naar geschoolde robotica-ingenieurs omdat bedrijven het beste talent zoeken om projecten voor hen te ontwikkelen. 

Software-ingenieur 

Een andere populaire baan in werktuigbouwkunde is software engineering. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen die bedrijven helpen taken te automatiseren of de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Software-ingenieurs moeten verstand hebben van coderingstalen zoals Java en C++, en ervaring hebben met databases en computernetwerken. Met een steeds toenemende vraag naar software oplossingen in alle sectoren, kende dit beroep vorig jaar een enorme groei. 

Ruimtevaartingenieur 

Lucht- en ruimtevaarttechniek is een tak van werktuigbouwkunde die zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, testen en evalueren van vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Luchtvaartingenieurs moeten een goed begrip hebben van de aerodynamische theorie om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de industrienormen en optimale prestaties levert. Dit beroep werd vorig jaar enorm populair vanwege het zeer gespecialiseerde karakter en de lucratieve salarissen die ermee gepaard gaan.  

Productie-ingenieur

Productie-ingenieurs creëren efficiënte productieprocessen die kosteneffectief en veilig te gebruiken zijn. Zij ontwerpen productiesystemen, analyseren processen en ontwikkelen oplossingen om de productietijd te optimaliseren en de kosten te verlagen. Productie-ingenieurs moeten een sterk probleemoplossend vermogen hebben, evenals kennis van productiemethoden zoals lassen, verspanen, gieten en andere metaalbewerkingsvaardigheden.  

Ingenieur besturingssystemen

Control systems engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van controlesystemen die worden gebruikt in industriële omgevingen zoals fabrieken of energiecentrales. Zij ontwikkelen controlesystemen waarmee machines of processen nauwkeurig en veilig kunnen werken door variabelen als temperatuur of druk te controleren. Technici op het gebied van besturingssystemen moeten veel kennis hebben van elektrische componenten zoals relais, motoren, schakelaars en sensoren, en van automatiseringssoftwareprogramma’s zoals PLC’s (Programmable Logic Controllers). 

Werktuigbouwkunde is een ongelooflijk divers vakgebied met veel verschillende beroepen. Als je een carrière als ingenieur overweegt of als je je vaardigheden op dit gebied wilt verbeteren, kijk dan eens naar vacatures in de werktuigbouwkunde!

3 tips voor een succesvolle bedrijfsovername

Previous article

Meer grip op uw bedrijfsprocessen? ERP software biedt u het inzicht waarnaar u op zoek bent

Next article

You may also like

More in Blog