Geld

3 tips voor een succesvolle bedrijfsovername

0
close up of business people shaking hands

Het is een droom van veel mensen om een eigen bedrijf te hebben. Maar de stap om dat te doen kan best eng zijn en kost daarentegen veel tijd. Er zijn veel dingen waar je op moet letten als je overweegt om een bedrijf te kopen. In deze blog gaan we dieper in op hoe je je potentiële aankoop goed kunt beoordelen en wat voor factoren er meespelen bij het kopen van een bedrijf 

Kostenanalyse 

De financiële stand van zaken van het bedrijf is van cruciaal belang als je ernaar streeft om het over te nemen. Controleer of er genoeg activa zijn om de schuld af te betalen als je geld leent om het bedrijf te financieren, maar ook of er genoeg cashflow is om dagelijkse operationele activiteiten en andere verplichtingen te betalen. Laat nooit toe dat de verplichtingen groter zijn dan de inkomsten die worden gegeneerd door de activiteit van het bedrijf. 

Marketingsysteem

Investeer tijd in het begrijpen hoe goed het bedrijf omgaat met marketingactiviteiten, zoals online adverteren, media-uiting en sociale media-marketing. Zorg ervoor dat je weet welke marketingstrategieën al worden gebruikt en welke resultaten daaruit volgen – dit helpt je duidelijkheid over de effectiviteit van elke online strategie te krijgen. Als je eigenaar bent van een bedrijf is het zaak te weten welke strategieën verbeterd moeten worden, of vervangen voor iets nieuws. Zo ja, wat moet er veranderd worden? Creëer voor jezelf een overzicht om dit duidelijk te hebben.

Materiële apparatuur

Controleer of er goed apparatuur beschikbaar is waarmee productief werk kan worden verricht door tewerkgestelde personeelsleden. Aangezien onderhoudskostprijs hoog kan zijn is controleren op logboekreferenties essentieel voordat men tot aankoop overgaat. Hiernaast controleert men ook op eventuele licentierechten die bij systemen nodig zijn om goed te kunnen werken, denk hierbij aan softwareapplicaties. Bovendien controleert men best ook of dat backupgegevens links liggen op externe servers.

Wanneer u denkt dat u klaar bent om vooruitgang te boeken met de aankoop moet u alles dubbel checken bij verschillende deskundigen voordat u definitief akkoord gaat met uw intenties. Bovenstaande checklist helpt bovendien mee om mogelijke risico’s af te schatten die gepaard gaan met elke bedrijfsovername. Neem contact op met onze experts van voor advies. Ontdek hoe wij jou succesvol kunnen helpen met een bedrijf kopen!

Dit is waarom plastic pallets de toekomst zijn van goederenvervoer

Previous article

De meest populaire banen in werktuigbouwkunde van het afgelopen jaar 

Next article

You may also like

More in Geld