Blog

Dit is waarom plastic pallets de toekomst zijn van goederenvervoer

0
person using forklift

Plastic pallets zijn een populaire keuze voor het vervoeren en opslaan van goederen in de transport- en logistieke sector. Ze zijn licht van gewicht, sterk en duurzaam, en milieuvriendelijk. In deze blog leggen we uit hoe plastic pallets worden gemaakt, hoe ze worden gebruikt en waar je de beste plastic pallets kunt kopen.

Hoe worden plastic pallets gemaakt?

Er zijn verschillende manieren om plastic pallets te maken, afhankelijk van het type kunststof dat wordt gebruikt. Een veelgebruikte methode is spuitgieten, waarbij polymeren, zoals polyethyleen, polypropyleen, polystyreen of polycarbonaat, worden samengeperst tot vlokken en vervolgens gesmolten en gespoten in een mallen om de vorm van de pallet te creëren. Dit proces kan worden aangepast om aan specifieke eisen te voldoen, zoals het toevoegen van RFID-tracking of anti-slip oppervlakken.

Sommige plastic pallets worden ook gemaakt door het stapelen van lagen plastic folie of door het vormen van plastic platen met behulp van een persmachine. Deze methoden kunnen minder flexibel zijn dan spuitgieten, maar kunnen geschikt zijn voor bepaalde doeleinden.

Hoe worden plastic pallets gebruikt?

Plastic pallets worden gebruikt om goederen te vervoeren en op te slaan in de transport- en logistieke sector. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met palletwagens of palletstellingen om goederen te laden, te verplaatsen en te ontladen. Dit maakt het makkelijker voor werknemers om goederen te verplaatsen en kan helpen om het risico op verwondingen te verminderen, omdat plastic pallets licht van gewicht zijn en geen splinters of ruwe randen hebben.

Plastic pallets zijn ook populair in de voedselindustrie, omdat ze gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn en geen houtkrullen of splinters afgeven. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in gecontroleerde omgevingen, zoals farmaceutische fabrieken, waar hygiëne van groot belang is. Plastic pallets zijn ook geschikt voor gebruik in lage-temperatuur omgevingen, zoals koelhuizen, omdat ze niet gevoelig zijn voor vocht of schimmel zoals houten pallets. 

Waar kun je de beste plastic pallets kopen?

Er zijn veel plaatsen waar je plastic pallets kunt kopen, zoals direct van fabrikanten, groothandels en online. Als je op zoek bent naar de beste plastic pallets, is het aanbevolen om te zoeken naar een betrouwbare en ervaren leverancier met een goede reputatie. Controleer of de leverancier een ruime selectie aanbiedt van verschillende maten en vormen van plastic pallets en of ze gespecialiseerd zijn in specifieke soorten pallets, zoals nestbare pallets, hygiënische pallets of lage-temperatuur pallets. Bekijk ook of de leverancier gepersonaliseerde oplossingen kan bieden, zoals het toevoegen van RFID-tracking of anti-slip oppervlakken.

De kracht van het Nieuwe Werken voor ondernemers

Previous article

3 tips voor een succesvolle bedrijfsovername

Next article

You may also like

More in Blog